Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Ahmed 'Mido' Hossam (1983) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Ahmed ‘Mido’ Hossam (1983)

Mido

Ahmed Hussein Abdelhamid ‘Mido’ Hossam (23 februari 1983) was een Egyptische aanvaller die onder meer uitkwam voor Ajax. De spits bezat bijzonder veel talent, maar doorbreken tot de top van de wereld was hem niet gegeven. Tegenwoordig werkt Ahmed Hossam als analist voor de sportzenders van Al Jazeera Egypte.

AA Gent

Na een korte periode bij het Egyptische Zamalek haalde AA Gent de aanvaller in 2000 naar België. De jonge spits presteerde in zijn eerste jaar sterk en scoorde elf doelpunten in 21 wedstrijden. De Gentse publiekslieveling won zodoende de Ebbenhouten Schoen. Dit is een prijs voor de beste voetballer met Afrikaanse roots. Grote namen als Celestine Babayaro, Victor Ikpeba en Daniel Amokachi gingen Mido voor.

Godenzoon

Slechts één seizoen zou Mido voor AA Gent spelen, want Ajax toonde al gauw interesse in de linkspoot. Hij werd gekocht voor 4,2 miljoen euro en ging voetballen in Amsterdam, waar hij aanvankelijk als linksbuiten moest opereren. Mido voelde zich niet happy op die positie en gaf aan bij trainer Ronald Koeman dat hij liever in de spits speelde. Daar ging hij vervolgens ook spelen en ondanks redelijke cijfers (23 doelpunten in 45 wedstrijden) zou het huwelijk Ajax/Mido niet lang standhouden.

Vele incidenten kenmerkten de anderhalf jaar dat de aanvaller voor Ajax uitkwam, waaronder het ‘schaarincident’. In een vlaag van woede zou Mido een schaar naar mede-aanvaller en badboy Zlatan Ibrahimovic hebben gegooid.

Celta de Vigo

In maart 2003 zag  Mido zich voor enkele maanden verhuurd aan het Spaanse Celta de Vigo. Waarna hij in de zomer van 2003 aan Olympique Marseille werd verkocht. Ajax ontving twaalf miljoen euro voor de rebelse aanvaller. Waardoor Ajax een kleine acht miljoen euro winst maakte op de Egyptenaar.

Het werd allesbehalve een succesverhaal in Zuid-Frankrijk. Mido kampte met veel blessures en had met Didier Drogba een concurrent die zich stormachtig ontwikkelde. Naast de matige sportieve prestaties was het gedrag van Ahmed Hossam buiten het veld ook een doorn in het oog voor Marseille, die haar dure aankoop eens een training zag overslaan omdat hij zijn auto niet kwijt kon op de parkeerplaats. Mido bleef zodoende slechts één seizoen actief voor L’OM en begon aan een zwerftocht langse vele Europese clubs.

Europese tour

Het vele talent dat Mido bezat, verleidde achtereenvolgens AS Roma, Tottenham Hotspur, Middlesbrough en Wigan  om met hem in zee te gaan. Nergens kon Mido het echter waarmaken, waarna hij via korte periodes bij Ajax, Zamelek en Barnsley in juni 2013 besloot om te stoppen met voetbal.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *