Álvaro Recoba (1976)

Alvaro Recoba

Álvaro Alexander Recoba Rivero (17 maart 1976) was een Uruguayaanse aanvaller/ linksbuiten met een geweldige traptechniek. De buitenspeler beschikte daarnaast ook over flink wat snelheid en een goede dosis techniek. Zijn grootste successen kende hij bij Internazionale. Waar hij tien jaar lang onder contract stond en onder meer de UEFA Cup en tweemaal de landstitel won.

Recoba werd opgeleid bij Danubio en debuteerde al op zestienjarige leeftijd. Twee seizoenen later werd de aanvaller definitief bij de eerste selectie gehaald. Meteen kon hij direct belangrijk zijn voor de club. Na twee seizoenen vertrok Recoba naar Nacional. Nadat hij ook hier twee uitstekende seizoenen kende, betaalde Internazionale maar liefst zeventien miljoen euro om hem naar Milaan te halen.

De 21-jarige vleugelflitser won in zijn debuutjaar direct de UEFA Cup. Maar Álvaro kon zich desondanks maar moeilijk aanpassen. Daarom besloot Inter haar talent in januari 1999 voor een half seizoen te verhuren aan Venezia. Hier zou Recoba uiteindelijk zijn definitieve doorbraak in Europa maken. Want met elf doelpunten en negen assists in negentien wedstrijden presteerde Recoba uitstekend in Venetië. Degradatie van het toeristische stadje naar de Serie B kon echter niet voorkomen worden.

In de zomer van 1999 keerde Recoba terug in Milaan. Ditmaal wel succesvol. Met onder meer Ronaldo en Clarence Seedorf als ploeggenoten scoorde Recoba namelijk tienmaal in de Serie A.  In de jaren hierna bleef Recoba een makkelijk scorende buitenspeler. Eentje die met zijn overzicht, geweldige passing en crossballen veel meer bracht dan alleen doelpunten.

Met Inter wist hij in 2007 de landstitel te pakken. Net als het jaar ervoor. De landstitel in 2006 kreeg Inter pas nadat het Italiaanse omkoopschandaal Juventus de kop koste. Zeker omdat men de titel moest inleveren.

In de zomer van 2007 verliet Álvaro Recoba Milaan na een dienstverband van tien jaar en ging hij voetballen voor Torino. Het beste was er echter al af bij Recoba, die in de jaren daarna nog uitkwam voor Panionios, Danubio en Nacional. In 2015 hield Recoba ermee op. Het was mooi geweest.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *