KENTUDEZENOG

Alvaro Recoba (1976)

Álvaro Alexander Recoba Rivero (17 maart 1976) was een Uruguayaanse aanvaller/linksbuiten met een geweldige traptechniek. De buitenspeler beschikte daarnaast ook over flink wat snelheid en een goede dosis techniek. Zijn grootste successen kende hij bij Internazionale, waar hij tien jaar lang onder contract stond en onder meer de UEFA Cup en tweemaal de landstitel won.

Recoba werd opgeleid bij Danubio en debuteerde al op zestienjarige leeftijd. Twee seizoenen later werd de aanvaller definitief bij de eerste selectie gehaald en werd hij direct belangrijk voor de club. Na twee seizoenen vertrok Recoba naar Nacional en nadat hij ook hier twee uitstekende seizoenen kende, betaalde Internazionale maar liefst zeventien miljoen euro om hem naar Milaan te halen. De 21-jarige vleugelflitser won in zijn debuutjaar direct de UEFA Cup, maar kon zich desondanks maar moeilijk aanpassen. Daarom besloot Inter haar talent in januari 1999 voor een half seizoen te verhuren aan Venezia. Hier zou Recoba uiteindelijk zijn definitieve doorbraak in Europa maken, want met elf doelpunten en negen assists in negentien wedstrijden, presteerde Recoba uitstekend in Venetië. Degradatie van het toeristische stadje naar de Serie B kon echter niet voorkomen worden.

In de zomer van 1999 keerde Recoba terug in Milaan, ditmaal werd hij wel succesvol. Met onder meer Ronaldo en Clarence Seedorf als ploeggenoten, scoorde Recoba tienmaal in de Serie A.  In de jaren hierna bleef Recoba een makkelijk scorende buitenspeler, die met zijn overzicht, geweldige passing en crossballen veel meer bracht dan alleen doelpunten. Met Inter wist hij in 2007 de landstitel te pakken, net als het jaar ervoor. De landstitel in 2006 werd echter pas toegekend aan Inter nadat het Italiaanse omkoopschandaal Juventus de kop koste en men de titel moest inleveren.

In de zomer van 2007 verliet Recoba Milaan na een dienstverband van tien jaar en ging hij voetballen voor Torino. Het beste was er echter al af bij Recoba, die in de jaren daarna nog uitkwam voor Panionios, Danubio en Nacional. In 2015 hield Recoba ermee op.

(Foto: Wikipedia)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén