Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
André Karnebeek (1971) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

André Karnebeek (1971)

Andre Karnebeek

André Karnebeek (1 maart 1971) was een verdediger die het grootste deel van zijn carriere uitkwam voor FC Twente. Mede door zijn 322 wedstrijden bij deze club behoord hij tot de Top 65 clubiconen.

Karnebeek begon met voetballen bij amateurvereniging vv Twenthe uit Goor. In 1986 werd hij door FC Twente ingelijfd. Na enkele jaren jeugdteams te hebben doorlopen kwam zijn debuut door verschrikkelijke redenen iets eerder dan verwacht. Na het overlijden van Andy Scharmin, die met het Kleurrijk Elftal neerstortte in Surniname, werd hij als opvolger naar het eerste elftal overgeheveld. Uiteindelijk maakte Karnebeek op 12 augustus 1989 zijn debuut in een thuiswedstrijd tegen Roda JC. De op dat moment achttienjarige Karnebeek was vanaf dat moment vrijwel direct een vaste basisspeler in het team van trainer Theo Vonk. Hij zou dertien achtereenvolgende seizoenen voor Twente uitkomen, waarin hij 322 officiële wedstrijden speelde en zes keer scoorde.

Karnebeek speelde met FC Twente verschillende keren in de UEFA Cup. In seizoen 1997/1998 kwam het team tot de achtste finale, waarin het werd uitgeschakeld door AJ Auxerre. In 2001 werd FC Twente winnaar van de KNVB beker, door PSV in de finale na strafschoppen te verslaan. Karnebeek viel in deze wedstrijd in de verlenging in voor Patrick Pothuizen en was een van de succesvolle strafschopnemers.

In het seizoen 2001/2002 kampte hij met een achillespeesblessure. Nadat hij daarvan hersteld was, werd hij niet meer opgesteld door trainer John van ‘t Schip. In maart 2002 vertrok hij naar het Schotse Dunfermline Athletic. Daar speelde hij mede door enkele blessures slechts zeven wedstrijden in ruim één seizoen tijd. Karnebeek kocht zijn contract af en verhuisde in 2003 terug naar Nederland, waar hij een contract tekende bij De Graafschap. Zijn laatste profwedstrijd speelde hij op 17 oktober 2003 in de met 2-0 verloren uitwedstrijd van De Graafschap tegen Telstar.

André Karnebeek verhuisde naar Beckum en schreef zich weer in bij de amateurclub waar hij in zijn jeugd voor speelde: vv Twenthe.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *