Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Aron Winter (1967) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Aron Winter (1967)

Aron Winter

Aron Mohamed Winter (1 maart 1967) was een middenvelder die een groot deel van zijn carrière bij Ajax speelde. Ook speelde hij 84 interlands en maakte deel uit van de Nederlandse selectie die het EK van 1988 won.

Winter werd geboren in Paramaribo maar verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland. Hij begon met voetballen bij de amateurs van SV Lelystad ’67. Zijn talent viel op in Amsterdam en hij vertrok op zestienjarige leeftijd naar Ajax. Hier speelde hij drie jaar in de jeugdopleiding. Hij debuteerde op 6 april 1986 in de Eredivisie, toen hij in de wedstrijd Ajax-FC Utrecht (3-0) inviel voor Frank Rijkaard.

In het seizoen daarna was hij al een vaste waarde in het team. Hij ontpopte zich al snel als een belangrijke speler die hard werkte en daarin een voorbeeld was voor vele jonge jongens.  Negen seizoenen zal hij uitkomen  voor de AFC Ajax, waarmee hij onder meer de UEFA Cup en de Europacup II won.

De middenvelder vertrok na het winnen van de UEFA Cup in de zomer van 1992 voor een bedrag van zeven miljoen gulden naar het Italiaanse Lazio Roma. De Italiaanse competitie sprak hem erg aan. Aron voelde zich er namelijk thuis en werd ook nog eens belangrijk voor Lazio Roma. Hij zou vier seizoenen spelen in Rome waarna hij wegens succes een transfer verdiende naar Internazionale.

In 1999 werd Winter terug gehaald naar Amsterdam. Hier veroverde hij meteen weer een basisplek en speelde hij in dat seizoen 34 wedstrijden. Maar Co Adriaanse had voor Winter in het seizoen 2000/01 geen plek meer voor Winter. En daarom zou hij op huurbasis zijn laatste wedstrijden in de Eredivisie spelen bij Sparta.

Onder trainer Ronald Koeman speelde hij zijn laatste wedstrijd op 2 oktober 2002 in de Champions League; uit tegen Rosenborg BK speelde Ajax doelpuntloos gelijk.

 

Winter speelde 84 interlands voor het Nederlands elftal. Van 2000 tot 2002 was hij zelfs even record-international. Voor Oranje scoorde hij in totaal zes keer. In 1988 werd Winter als reservespeler Europees kampioen in West-Duitsland, maar kwam helaas op dit toernooi niet in actie. Winter heeft van 1988 tot en met 2000 liefst vier Europees Kampioenschappen meegemaakt.

Op 7 december 2005 ontving Winter het KNVB-diploma Coach Betaald Voetbal, waarmee hij een trainerscarrière kon beginnen. Daardoor werd hij in 2006 trainer van de beloftes van Ajax, waar hij in 2009 vertrok. Op 14 december 2010 werd Winter zelfs gekozen in de ledenraad van Ajax. Dit gebeurde na een oproep van Johan Cruijff om meer oud-voetballers in de ledenraad te krijgen.

Aron Winter tekende op 6 januari 2011 een contract bij het Canadese Toronto FC. Na een reeks teleurstellende prestaties stapte Winter echter al snel weer op. Dit was op 7 juni 2012.

(Foto: ANP – Marcel Antonisse)

Eén reactie

  1. Die wedstrijd tegen Utrecht was hilarisch, Winter viel in maar de stadionomroeper sprak z’n naam verkeerd uit (of deed het onverstaanbaar) waardoor wij dachten dat hij Arie Winter heette. En dan komt er zo’n donker jochie het veld op, met zo’n naam 🙂 En nog scoren ook! Het hele stadion ‘Arie, Arie, Arie’. Weken later werd er bij een volgende thuiswedstrijd omgeroepen dat z’n naam niet Arie was: “Dames en heren, het is dus Arón Winter, niet Arie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *