Brian Tevreden (1969)

Brian Tevreden

Brian Tevreden (17 juni 1969) was een rechtsback die speelde van 1987 tot en met 2002 op de Nederlandse velden.

Tevreden kwam uit voor Haarlem, SC Heerenveen, Telstar (later Stormvogels Telstar) en Cambuur. Hierin wist hij vijf keer het net te vinden in 321 wedstrijden. Hij etaleerde zijn kunsten in de eerste en tevens in de eredivisie.

Tevreden speelde in het seizoen 1996/1997 en 1998/1999 voor de Friezen uit Heerenveen. Zeker het eerste seizoen was de concurrentie moordend. Alleen het behalen van de bekerfinale spreekt voetbalboekdelen. Deze finale werd verloren met 4-2 van Roda JC. Voor het team van Tevreden scoorden Jeffrey Talan en Igor Korneev. Mede door spelers als Ole Tobiasen en Alex Pastoor kwam Tevreden niet in het stuk voor. Hij zat meer op de tribune dan dat hij op het veld, in tenue, verscheen.

Doordat hij tekort kwam voor het hoogste niveau bij Heerenveen, zien we op zijn voetbal-CV een aantal huurperiodes. Zo huurden Telstar en Cambuur hem voor een seizoen, Stormvogels Telstar was dan ook de laatste in het rijtje want in 2002 borg Brian zijn profvoetbalschoenen op.

Na zijn loopbaan stelde Tevreden zich tevreden in de rol als trainer. Als trainer was hij werkzaam bij vierdeklasser Oosthuizen, daarvoor bij onder andere FC Purmerend, OFC en VVA/Spartaan. In 2014 werd bekend dat hij de nieuwe trainer van de zondagselectie van voetbalvereniging D.V.C. Buiksloot was geworden. Tevreden tekende voor één seizoen, met een optie van nog een jaar.

Er is ook nog een Brian Tevreden actief geweest in de voetballerij. Deze Brian heeft gespeeld voor AFC Ajax, FC Volendam AZ en NAC. Hij begon zijn carrière bij FC Volendam waar hij in 2004 na twee seizoenen vertrok richting FC Emmen en verder speelde voor de Griekse eerstedivisieclubs Panthrakikos en Fostiras FC en hij speelde ook nog voor FC Dordrecht.

(Foto ANP – Hans Steinmeier)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *