Christopher Wreh (1975)

Christopher Wreh

Christopher Wreh (14 mei 1975) is een voormalig aanvaller die door Arsène Wenger in 1993 naar AS Monaco werd gehaald, op voorspraak van zijn neef George Weah.

Wreh stond te boek als een groot talent en kwam zodoende ook nog uit voor Arsenal. In zowel Monaco als Londen kon de spits uit Liberia niet doorbreken, wat hem vervolgens langs vele clubs leidde. Waaronder FC Den Bosch.

Wreh begon in Liberia met voetballen. Hij zag zich op veertienjarige leeftijd opgepikt door AS Monaco. De club die onder leiding stond van trainer Arsène Wenger. Wreh doorliep de jeugdopleiding en maakte uiteindelijk ook zijn debuut in de hoofdmacht van de Fransen. Omdat de Liberiaan echter niet helemaal overtuigde werd hij tijdens het seizoen 1996/97 verhuurd aan Guingamp. Daar kwam Wreh vaker binnen de lijnen en speelde hij onder andere mee in de finale van de Coupe de France.

Bij Arsenal scoorde Wreh echter wel een aantal belangrijke doelpunten. In 1997 maakte Wreh namelijk voor 300.000 pond de overstap naar Engeland. Waar hij een hereniging met zijn voormalige trainer Wenger mee maakte. Onder meer in de halve finale van de FA Cup tegen Wolverhampton Wanderers en in de competitie tegen Wimbledon, wat de inhaalrace in gang zette om Manchester United te achterhalen. Zowel de FA Cup als de landstitel won Wreh met de Londense formatie.

Onder meer door de concurrentie van Thierry Henry, Dennis Bergkamp en Davor Suker, besloot hij te vertrekken naar Nederland, waar FC Den Bosch hem huurde. Een doorslaand succes kunnen we dit niet noemen. Wreh versleet na zijn Nederlandse avontuur nog zeven andere ploegen, waaronder Perseman Manokwari uit Indonesië en Persepollis uit Iran.

In 2010 besloot Christopher Wreh zijn voetbalschoenen op te bergen en zich volledig te richten op zijn band, The Soul Rebels.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *