Christopher Wreh (1975)

Wreh speelde onder meer in Frankrijk, Engeland, Nederland en Iran. Was nergens onbetwiste basisspeler, maar heeft enkele fraaie prijzen gewonnen. (Foto: Youtube)

Christopher Wreh

Christopher Wreh

Christopher Wreh (14 mei 1975) is een voormalig aanvaller die door Arsène Wenger in 1993 naar AS Monaco werd gehaald, op voorspraak van zijn neef George Weah.

Wreh stond te boek als een groot talent en kwam zodoende ook nog uit voor Arsenal. In zowel Monaco als Londen kon de spits uit Liberia niet doorbreken, wat hem vervolgens langs vele clubs leidde. Waaronder FC Den Bosch.

Bij Arsenal scoorde Wreh echter wel een aantal belangrijke doelpunten. Onder meer in de halve finale van de FA Cup tegen Wolverhampton Wanderers en in de competitie tegen Wimbledon, wat de inhaalrace in gang zette om Manchester United te achterhalen. Zowel de FA Cup als de landstitel won Wreh met de Londense formatie.

Onder meer door de concurrentie van Thierry Henry, Dennis Bergkamp en Davor Suker, besloot hij te vertrekken naar Nederland, waar FC Den Bosch hem huurde. Een doorslaand succes werd dit niet en Wreh versleet na zijn Nederlandse avontuur nog zeven andere ploegen, waaronder Perseman Manokwari uit Indonesië en Persepollis uit Iran.

In 2010 besloot Wreh zijn voetbalschoenen op te bergen en zich volledig te richten op zijn band, The Soul Rebels.

(Foto: Youtube)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *