Dennis Schulp (1978)

Dennis Schulp

Dennis Schulp (18 januari 1978), werd in het begin gezien als de nieuwe Dennis Bergkamp. Dit kon hij helaas nooit helemaal waar maken.

De in Amsterdam geboren aanvaller Dennis Schulp begon zijn profcarrière in 1995 bij Ajax. Dennis Schulp vervolgde zijn profcarrière tot 2005 achtereenvolgens bij FC Volendam, Willem II, NEC, De Graafschap, Helmond Sport, FC Den Bosch, SC Paderborn 07 en Wuppertal SV. De spits/ aanvallende middenvelder wist 40 doelpunten te produceren in 237 wedstrijden.

Schulp is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, waarvoor hij ook zijn eerste wedstrijden in het profvoetbal speelde. Na daar in twee seizoenen niet meer dan een handvol partijen (1 goal) gespeeld te hebben, begon hij aan een loopbaan gevuld met verscheidene clubs. Schulp maakte daarop de meeste dienstjaren bij Willem II en De Graafschap. Bij beide begon hij drie keer aan een nieuw seizoen.

In de zomer van 2010 maakte hij deel uit van de selectie van het Nederlands Beachsoccerteam dat deelnam aan het officieuze wereldkampioenschap dat in Doetinchem plaats vond.

In 2010 werd Dennis Schulp assistent-trainer bij de gecombineerde Regionale Jeugd Opleiding Willem II/RKC. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf in ‘personal fitness’: http://www.personaltrainerdennisschulp.com.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

 

Eén reactie

  1. Hallo Dennis,
    Wilde je vader feliciteren met zijn verjaardag ,maar kreeg tot 2 keer toe de mail geretouneerd !!! Ander mailadres????
    Wellicht wil jij de honours voor me waarnemen??
    Groet,
    Oanda Cohrs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *