Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Diego Simeone (1970) - Kent u deze Nog

Diego Simeone (1970)

Diego Simeone

Diego Pablo Simeone (28 april 1970) was en is een bloedfanatieke in zijn vak. Eerst als voetballer bij onder andere Atlético Madrid, Internazionale en Lazio Roma. En later ook als trainer bij Atlético Madrid. Bij de Madrilenen was de Argentijn met recht een bijzonder succesvolle coach.

Nadat Simeone in 1987 zijn loopbaan als profvoetballer startte, kwam hij in 1990 naar Europa. De fanatieke middenvelder speelde twee seizoenen voor het Italiaanse Pisa. Waarna Sevilla hem vervolgens naar Spanje haalde. Na twee seizoenen in Andalusië had de zowel controversiële als spraakmakende Atlético-voorzitter Jesús Gil y Gil genoeg gezien. Hij trok hij Simeone aan. Het bleek een uitstekende aankoop te zijn. Want Simeone werd een publiekslieveling in het Vicente Calderón.

In het seizoen 1995/96 won Simeone met Atlético zowel de landstitel als de nationale beker. De middenvelder had destijds als spelverdeler met twaalf goals in de competitie een groot aandeel in het succes. In 1997 haalde Internazionale Simeone terug naar Italië. Mede daardoor werd de Argentijn in de modestad één van de vaste aangevers van superspits Ronaldo. Het winnen van de UEFA Cup was de enige prijs van Simeone. Dit in twee seizoenen Inter.

In 1999 besloor het hyper-ambitieuze Lazio Roma om Simeone over te nemen. Dit net als onder meer Simeone’s landgenoten Hernán Crespo en  Juan Sebastián Verón. De vele miljoenen die er in de club gepompt werden, leverden met het landskampioenschap, de nationale beker, de nationale Supercup én de Europese Supercup een handvol prijzen op.

In Rome bleef Simeone tot de zomer van 2003 spelen. Waarna hij via anderhalf jaar bij oude liefde Atlético Madrid in 2005 terugkeerde bij Racing in Argentinië. In 2006 stopte hij met profvoetbal omdat de leiding van Racing Club hem vroeg de taken van trainer Fernando Quiroz over te nemen. Tot mei 2006 bleeft Simeone trainer in Avellaneda. Dit is een buitenwijk van Buenos Aires.

Hierna coachte Diego Simeone een hele rits clubs, voordat hij in december 2011 bij Atlético Madrid belandde. De zwalkende topclub kreeg hulp bij de hand van de bevlogen Simeone en een bijzonder succesvolle samenwerking volgde. Samen met assistent-trainer Germán Burgos regen ze vele prijzen aaneen. Onder meer de Europa League en de Europese supercup.

Maar de landstitel in 2014 wordt toch als mooiste prijs gezien. Met knap vechtvoetbal werd de hegemonie van FC Barcelona en Real Madrid doorbroken. Waardoor voor het eerst sinds 2004 niet Real of Barça landskampioen werd, maar Atlético Madrid.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *