Eric van der Luer (1965)

Eric van der Luer

Alphons Maria Eric Patrick (Eric) van der Luer (16 augustus 1965) was een middenvelder die bij Roda JC uitgroeide tot ‘Mister Roda JC’ doordat hij daar meer dan 400 wedstrijden speelde. Ook speelde Van der Luer in 1995 nog twee wedstrijden voor het Nederlands elftal.

In 1982 begon ‘De Kleine Blonde Dood’ zijn carrière in Maastricht bij MVV. Daar speelde van der Luer in vijf jaar ruim 90 wedstrijden. Daarna maakte hij de overstap naar FC Assent in België.

Na een jaar in België te hebben gespeeld keerde hij terug naar Nederland waar hij een contract verdiende bij Roda JC, waar hij maar liefst veertien jaar zou plakken en zodoende uitgroeide tot ‘Mister Roda JC’. Hij speelde in Kerkrade totaal 418 wedstrijden waarin hij 36 keer het net wist te raken.

In 2002 maakte Eric van der Luer nog een uitstapje naar Duitsland om daar te gaan spelen voor Alemannia Aachen. In 2004 stopte hij met het spelen van betaald voetbal en ging hij terug naar Kerkrade waar hij jeugdtrainer werd. Zijn laatste kunstje in de voetbalwereld was het assistent trainerschap bij Alemannia Aachen van 2008-2011.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *