Errol Refos (1970)

Errol Refos

Errol Refos (19 maart 1970), de verdediger met in beide oren een oorbel, die speelde bij Excelsior, SVV, FC Dordrecht, Feyenoord, FC Utrecht, Telstar en Wuppertaler SV Borussia.

Refos begon zijn loopbaan als verdediger bij SBV Excelsior. Zijn grootste successen behaalde hij bij Feyenoord waarmee hij in 1993 landskampioen werd en in 1994 en 1995 de KNVB beker won. Refos speelde in Nederland in totaal 255 wedstrijden waarin hij 2 doelpunten maakte. Deze noeste verdediger sloot zijn loopbaan af met een avontuur in het buitenland.

Scoorde voor Feyenoord ooit de 1-0 tegen IA Akranes in de Uefa Cup. Hij behaalde met SVV het kampioenschap in de eerste divisie (1990), werd met Feyenoord landskampioen (1993) en won twee maal achtereen met Feyenoord de KNVB beker (1994/1995). Zonder overigens zelf in actie te komen. Dit had ongetwijfeld te maken met de concurrentie van klasbakken als Ruud Heus en Ulrich van Gobbel.

Daarnaast werd Refos ook nog kampioen van de Oberliga met zijn laatste profclub; Wuppertaler SV Borussia.

Refos werd trainer voor de Erasmus Talent Campus. Hij zegt daarover zelf: “Nadat ik bij FC Utrecht en ook in Duitsland heb gespeeld, wist ik dat ik later wat voor kinderen wilde betekenen en ben daar een opleiding Sociaal Pedagogisch Medewerker voor gaan volgen. Door alles wat ik heb meegemaakt, wil ik jullie graag aanmoedigen te sporten en vooral je best te blijven doen op school. Ik word jouw zaakwaarnemer op de Erasmus Talent Campus en reken er maar op dat ik je help je altijd te ontwikkelen tot een professional……ieder geval in de maatschappij!!”

Hij is vervolgens trainer geworden bij de Feyenoord Academy en bij de Feyenoord Soccer Schools in Rotterdam.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *