Ulrich van Gobbel (1971)

Ulrich van Gobbel

Ulrich van Gobbel (16 januari 1971), international met als bijnaam ‘de tank’, was een pijlsnelle rechtsback die een groot deel van zijn voetballeven doorbracht bij Feyenoord.

Van Gobbel stond bekend om zijn enorme hoge snelheid. Het verhaal gaat dat deze Nederlander met Surinaamse roots de 100 meter liep in 10,40. Voor Feyenoord was hij één van de steunpilaren in de kampioensteams van 1993 en 1999.

Hij begon zijn carrière bij Willem II waar hij al snel werd ontdekt door Feyenoord en een overgang werd beklonken naar de Rotterdamse club in de Kuip.

Later zocht hij het Europese avontuur op door te spelen voor Southampton en Galatasaray. Om daarna alsnog weer terug te keren naar Feyenoord alwaar hij nog vijf seizoenen in actie kwam.

Hij wist in 305 officiële wedstrijden tienmaal te scoren. Een slepende heupblessure maakte in 2001 een abrupt einde aan de voetballoopbaan van ‘Uli’ van Gobbel.

Van Gobbel debuteerde op 9 juni 1993 in het Nederlands elftal, in de wedstrijd tegen Noorwegen (0-0). Daarna speelde hij nog zeven interlands, waarvan de laatste, op 12 oktober 1994 opnieuw tegen Noorwegen was (1-1).

In 2003 kwam hij samen met John Veldman en Glenn Helder in het nieuws door een conflict met het pensioenfonds voor profvoetballers, CFK. Beiden eisten onmiddellijke uitbetaling van hun opgebouwde pensioen. Toen werd duidelijk dat Van Gobbel financieel aan de grond zat. Zijn winti-winkel in Rotterdam ging al snel failliet.

Na enkele van dergelijke vervelende gebeurtenissen in zijn leven pakte Ulrich van Gobbel de draad weer op en ging bezig als trainer bij de Feyenoord Soccer Schools.

(Foto: ANP-Toussaint Kluiters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *