KENTUDEZENOG

Ulrich van Gobbel (1971)

Ulrich van Gobbel (16 januari 1971), international met als bijnaam ‘de tank’, was een pijlsnelle rechtsback die een groot deel van zijn voetballeven doorbracht bij Feyenoord.

Van Gobbel stond bekend om zijn enorme hoge snelheid. Het verhaal gaat dat deze Nederlander met Surinaamse roots de 100 meter liep in 10,40. Voor Feyenoord was hij één van de steunpilaren in de kampioensteams van 1993 en 1999. Hij begon zijn carrière bij Willem II waar hij al snel werd ontdekt door Feyenoord en een overgang werd beklonken naar de Rotterdamse club in de Kuip.

Later zocht hij het Europese avontuur op door te spelen voor Southampton en Galatasaray, om daarna alsnog weer terug te keren naar Feyenoord alwaar hij nog vijf seizoenen in actie kwam. Hij wist in 305 officiële wedstrijden tienmaal te scoren. Een slepende heupblessure maakte in 2001 een abrupt einde aan de voetballoopbaan van ‘Uli’ van Gobbel.

Na enkele vervelende gebeurtenissen in zijn leven lijkt hij nu de draad weer te hebben opgepakt en is nu bezig als trainer bij de Feyenoord Soccer Schools. (Foto: ANP-Toussaint Kluiters)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén