Giuseppe Signori (1968)

Giuseppe Signori

Giuseppe ‘Beppe’ Signori  (17 februari 1968) was een Italiaanse aanvaller van onder meer Foggia, Lazio Roma en Bologna. De snelle linkspoot werd driemaal topscorer van de Serie A en had naast een killersinstinct ook een uitstekende voorzet in zijn voet.

Signori werd opgeleid door Internazionale, maar zou in Milaan niet doorbreken. De kleine aanvaller vertrok zodoende naar Leffe, waar hij twee seizoenen zou spelen. Via drie jaar bij Piacenza, waarvan één seizoen op huurbasis bij Trente, kwam Signori in 1989 bij Foggia terecht.

De kleine club uit het zuiden van Italië zou onder leiding van trainer Zdenek Zeman en met Signori als één van de belangrijkste spelers, Italië enkele jaren lang verrassen met on-Italiaans aanvallend voetbal wat bekend zou worden als Zemlandia. vernoemd naar de trainer. Samen met Francesco Baiano en Roberto Rambaudi vormde hij de gevreesde voorhoede van de club. In 1992 verliet Signori Foggia en zou hij gaan spelen voor Lazio Roma. Foggia haalde in 1993 Bryan Roy op als vervanger van Signori.

Van 1992 tot 1997 voetbalde Signori voor Lazio Roma, waar hij vanaf 1994 weer samenwerkte met de trainer die hem groot had gemaakt: Zeman. in Rome ontpopte Signori zich tot een gevreesd doelpuntenmachine en wist hij maar liefst 117 doelpunten te scoren in 152 wedstrijden. Hoewel al zijn treffers geen hoofdprijzen opleverden, werd hij in 1993, 1994 en 1996 wel Serie A-topscorer.

Via een halfjaar bij Sampdoria, van januari 1997 tot juni 1997, kwam Beppe terecht bij Bologna. In het noorden van Italië scoorde hij er ook lustig op los. In zes seizoenen trof hij zeventig maal doel. Hiervoor had 142 wedstrijden nodig. Ook speelde hij hier nog samen met oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz.

In 2004 verliet Signori Bologna en Italië voor een Grieks avontuur bij Iraklis Thessaloniki, maar het beste was er vanaf bij de rappe spits. Signori zou maar één seizoen actief zijn in de Griekse havenstad en sloot uiteindelijk zijn loobaan in 2006 af bij het Hongaarse Matáv Sopron.

Voor de nationale ploeg van Italië kwam Signori 28 maal uit. Hierin trof Giuseppe Signori slechts zevenmaal doel.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *