Hans Werdekker (1959)

Hans Werdekker (30 september 1959) was verdediger voor HFC Haarlem, Willem II, AFC Ajax, Willem II en RKC Waalwijk. Had een loopbaan met verrassende wendingen.

Als voetballer debuteerde Werdekker in 1977 op achttienjarige leeftijd bij HFC Haarlem onder trainer Barry Hughes. Hij wist er echter niet door te breken en keerde terug naar de amateurs.

Lange verdediger Werdekker speelde onder meer bij RCH en EDO. In 1987 werd hij gescout door coach De Visser van Willem II. Een jaar later werd de verdediger die bijna acht jaar bij de amateurs speelde zelfs gekocht door AFC Ajax voor een bedrag van vier ton. Wederom een merkwaardige wending in zijn loopbaan. Deze transfer had Hans Werdekker onder andere te danken aan het winnen van de zilveren schoen in 1987.

Werdekker kreeg bij Ajax een contract voor drie jaar, maar het werd geen succes.. Hij werd gehaald om de afgekeurde Ronald (voor)Spelbos te vervangen maar belandde op de bank.

Het Ajax van trainer Johan Cruijff had het jaar daarop zes ton over voor de verdediger. Hij speelde slechts één seizoen en vijf eredivisie-wedstrijden voor de Amsterdammers. Met Ajax speelde Hans in 1988 ook twee wedstrijden op Europees niveau tegen Sporting Lissabon. Onder coach Kurt Linder werd Werdekker wel opgesteld maar de club presteerde slecht.

Na een half seizoen werd de 29-jarige bankzitter Werdekker in 1988 verhuurd (met optie tot koop) aan zijn oude club Willem II. Hij zou hier vier jaar blijven spelen. Tijdens deze periode werd Hans door pech achtervolgd. Blessures, blessures en blessures hinderden zijn spelen. Waren het niet de enkel of de knie dan zorgde een korte griep er voor dat Werdekker zijn plaats in de basis-elf kwijt raakte

De laatste drie seizoenen speelde Werdekker bij RKC. Hij mocht in 1992 transfervrij vertrekken uit Tilburg.

Na het beëindigen van zijn voetbalcarrière op zesendertigjarige leeftijd werd Werdekker in 1996 kicker bij American footballclub Amsterdam Admirals. Na een jaar kozen de Admirals voor een andere oud-voetballer als kicker, Silvio Diliberto, en verhuisde Werdekker naar de Amsterdam Crusaders.

Werdekker werd zaakwaarnemer en startte een bedrijf in systeemplafonds en wanden.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *