John Mutsaers (1972)

John Mutsaers

John Mutsaers (15 april 1972) was een bonkige spits van AZ, RBC en MVV die zo nu en dan de pannen van het dak speelde en er tegenwoordig, na zijn loopbaan in gespecialiseerd is.

Mutsaers begon met voetballen in de jeugd van Hieronymus in Tilburg. Op 11-jarige leeftijd vertrok hij naar de jeugd van Willem II, waar hij zich prima ontwikkelde. Op 17-jarige leeftijd wist hij het eerste elftal van de Eredivisionist te bereiken. In 1991 werd Mutsaers  verkocht aan RBC en daar werd hij topscorer van de Eerste Divisie en ook de titel beste speler van de eerste divisie viel hem ten deel. Tijdens zijn RBC-periode haalde hij diverse keren het team van Jong Oranje. In 1994 kocht AZ Mutsaers weg uit Roosendaal.

In Alkmaar werd hij wederom topscorer van de eerste divisie en mocht hij 2 kampioenschappen in de eerste divisie vieren. Mutsaers was vanaf 1994 tot 2000 spits in de selectie van AZ. De blonde en bonkige publiekslieveling speelde 177 officiële wedstrijden in dienst van de club en maakte daarin 56 doelpunten. Toch speelde Mutsaers niet veel onder trainer Willem van Hanegem. Vaak stelde hij Mike Obiku op, die ‘de Kromme’ nog kende van zijn tijd bij Feyenoord.

In 2000 werd Mutsaers gekocht door MVV en daar zou hij ook drie seizoenen voor spelen. Hier speelde hij 81 wedstrijden (17 doelpunten) zodat zijn totaal uit kwam op 345 wedstrijden waarin 125 maal wist te juichen.

In 2003 stopte John Mutsaers met het spelen van betaald voetbal en ging zich op zijn maatschappelijke carrière richten. Na nog een jaar voor UDI’19 te hebben gespeeld in de hoofdklasse kwam John uiteindelijk in 2004 in Waalwijk bij WSC te spelen. Momenteel werkt Mutsaers voor een groothandel in bouwmateriaal, gespecialiseerd in baksteen en dakpannen, genaamd Aberson.

(Foto: ANP – Hans Steinmeier)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *