Juul Ellerman (1965)

Juul Ellerman

Juul Ellerman (7 oktober 1965) is een oud-spits, die tijdens zijn periode bij PSV (1988-1994) uitgroeide tot een van de grote publiekslievelingen van het Eindhovense publiek.

De legendarische aanvaller van onder andere. Sparta Rotterdam & PSV die na zijn loopbaan keukenverkoper bij Grando Keukens werd. Zijn finest hour beleefde hij tijdens de meer dan legendarische wedstrijd tegen Steaua Boekarest in de toenmalige Europacup 1.

De geboren Dordtenaar speelde zich in de kijker als veelscorende spits bij Sparta. PSV nam hem in 1988 over en hij speelde zich snel in de basis bij de club uit de lichtstad. In het elftal van Eric Gerets, Romario en Wim Kieft ontpopte hij zich tot een sluwe aanvaller.

Zijn finest hour beleefde hij tijdens de legendarische wedstrijd tegen Steaua Boekarest in de toenmalige Europacup 1. PSV maakte gehakt van de Roemenen en won met 5-1. Velen zullen zich de prachtige goal van Romario herinneren, waarbij hij drie verdedigers met een beweging te kijk zette, maar ook Ellerman deed van zich spreken met twee doelpunten in deze wedstrijd in de achtste finale.

Na vijf seizoenen PSV verruilde Ellerman de club voor één miljoen gulden voor FC Twente. Daarna speelde hij nog voor NEC en Helmond Sport. Na 338 competitiewedstrijden met daarin 118 goals beëindigde hij in 2002 zijn carrière.

Juul Ellerman speelde vijf interlands voor Oranje.

(Foto ANP – Frans van der Linde)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *