Luigi Di Biagio (1971)

Luigi Di Biagio

Luigi Di Biagio (3 juni 1971) was een Italiaanse middenvelder die ook als verdediger uit de voeten kon. Di Biagio werd groot bij het stuntende Foggia en won prijzen bij Internazionale. Daarnaast speelde hij 31 interlands voor de nationale ploeg van Italië.

Di Biagio werd opgeleid door Lazio Roma, maar kon niet doorbreken bij de Romeinse topclub. Hij speelde één wedstrijd voor Lazio, in het seizoen 1988/1989. Hierop vertrok hij naar Monza om speelminuten te krijgen en dat lukte heel aardig. In drie seizoenen speelde hij 62 wedstrijden. Di Biagio trok de aandacht van Foggia, waar hij vervolgens een contract tekende. Samen met onder meer Giuseppe ‘Beppe’ Signori zou Di Biagio deel uitmaken van een fris en aanvallende ploeg. Ook speelde hij nog even samen met Bryan Roy. Helaas zou Foggia nooit doorbreken tot de Italiaanse top en samen met vele ploeggenoten vertrok Di Biagio dan ook bij de club.

Hij tekenende een contract bij AS Roma, waar hij vier seizoenen zou spelen. Prijzen had hij nog steeds niet gewonnen en ook in Rome kon hij geen eremetaal de lucht insteken. Hier moest hij tot in de herfst van zijn loopbaan op wachten. Op zijn 28ste tekende de hardwerkende Di Biagio een contract bij Internazionale, waarna hij in 2000 de Italiaanse beker en supercup won en in 2003 landskampioen met de Milanezen werd.

Via Brescia, het kleine La Storta en uiteindelijk Ascoli beëindigde Luigi Di Biagio  in 2007 zijn loopbaan.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *