Marco Boogers (1967)

Marco Boogers

Marco Boogers (12 januari 1967) was een aanvaller die in zijn carrière onder meer uitkwam voor RKC Waalwijk, FC Dordrecht en West Ham United.

De Dordtenaar begon zijn profcarrière in 1986 bij DS’79 (nu FC Dordrecht) uit zijn geboorteplaats. Na twee seizoenen verhuisde hij naar FC Utrecht, waar hij in zijn eerste seizoen gelijk clubtopscorer werd. Hij volgde hiermee Erik Willaarts op. In 1990 vertrok de aanvaller naar RKC Waalwijk.

Na vijf seizoenen, inclusief een tussentijdse uitstap naar Fortuna Sittard, tekende hij een contract bij Sparta Rotterdam. Hoewel hij veel speelde, vertrok Boogers een seizoen later naar West Ham United FC, dat uitkwam in het Premiership.

Boogers’ periode in Engeland verliep ongelukkig. In zijn tweede wedstrijd werd hij met een rode kaart het veld afgestuurd. Boogers vertrok na slechts vier wedstrijden op huurbasis naar FC Groningen. Na zijn huurperiode werd hij gecontracteerd, maar door een blessure kwam hij er niet meer aan spelen toe. Boogers heeft zeventien maanden moeten revalideren eer hij weer aan spelen toe kon komen.

Na zijn blessure keerde hij in de winterstop van het seizoen 1996/1997 terug bij RKC Waalwijk. Hier zou hij een half jaar blijven, daarna vertrok hij voor twee seizoenen naar FC Volendam. Bij Volendam speelde hij één seizoen in de Eredivisie en het andere in de Eerste Divisie.

Hierna ging de aanvaller naar Dordrecht’90. In zijn geboortestad zette hij 5 jaar later, in 2003, een punt achter zijn loopbaan. In het seizoen 2003/04 speelde Boogers echter nog een paar wedstrijden wegens personele problemen van de club.

Bekijk op de website van FCG Stats alle statistieken van Marco Boogers bij FC Groningen.

(Foto: ANP – ANP Foundation)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *