Mariano Bombarda (1972)

Mariano Bombarda (1972)

Mariano Bombarda (10 september 1972) is een voormalig spits van onder meer FC Groningen, Willem II en Feyenoord.

Bombarda werd in Spanje geboren, maar kwam in Argentinië terecht door de vele verhuizingen (zijn vader was scheepsingenieur). Ook heeft de oud-spits gewoond in Venezuela. Door een uitwisselingsprogramma voor scholieren verbleef hij bij ACV in Assen, waar hij in 1989 in de A-jeugd begon. Twee jaar speelde Bombarda voor het Argentijnse Huracán, waarna hij terugkeerde naar ACV.

Na indruk te hebben gemaakt bij de amateurclub werd Bombarda ontdekt door FC Groningen. Daar scoorde hij in zijn eerste twee seizoenen meteen 32 keer. Hij ging vervolgens naar het Franse FC Metz, maar kon daar slecht aarden. Na zeven wedstrijden en één treffer keerde hij weer terug naar Groningen. In 1998 verhuisde Bombarda naar het zuiden van Nederland. Hij ging spelen voor Willem II. In totaal zou hij met ‘De Tricolores’ 108 wedstrijden spelen, waarin hij 51 keer het net wist te vinden. “Der Bomber” zette vervolgens een punt achter zijn loopbaan.

Feyenoord meldde zich echter in het seizoen 2002/2003. Deze aanbieding kon Bombarda gewoonweg niet weigeren. Uiteindelijk werd de spits geen vaste waarde bij de Rotterdammers, en moest het vooral doen met invalbeurten. Vooral klasbak Pierre van Hooijdonk was een sta-in-de-weg voor een eventuele basisplek. Trainer Bert van Marwijk gebruikte de Argentijn dan ook vooral voor de laatste minuten in een wedstrijd.

In twee seizoenen kreeg Bombarda vier basisplaatsen en zestien invalbeurten. Hierin maakte hij vier doelpunten. In juni 2004 zette Bombarda zijn handtekening bij het Spaanse CD Tenerife. Na een seizoen waar hij drie wedstrijden speelde zette de Argentijn uiteindelijk een punt achter zijn actieve loopbaan.

Tot 2011 werkte Bombarda bij de jeugdopleiding van Willem II en tevens als spitsentrainer. Daarnaast is hij manager bij Ericsson en woonachtig in Tilburg.

Bekijk op de website van FCG Stats alle statistieken van Bombarda bij FC Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *