Mark Verzijlberg (1968)

Mark Verzijlberg

Mark Verzijlberg (22 november 1968) is een voormalig doelman van onder meer HFC Haarlem en Telstar. Als doelman van Haarlem wist de blonde goalie in 1996 formidabel te scoren, bij diezelfde club kreeg hij in 2001 een groots afscheid, ondanks het feit dat hij naar rivaal Telstar zou overstappen.

Verzijlberg begon zijn professionele loopbaan in 1992 bij Haarlem, nadat hij was overgekomen van amateurclub vv Ripperda. Verzijlberg, gekenmerkt door zijn opvallende blonde kapsel, speelde sindsdien negen seizoenen aan de Jan Gijzenkade, maar wist er geen prijzen te pakken.

Wel werd hij voor even heel beroemd doordat hij in april 1996 het winnende doelpunt maakte in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Uit een draai schoot de breed gebouwde doelman de bal via de onderkant van de lat binnen. De toeschouwers op de Kick Smit tribune waren door het dolle heen. De goal ging de hele wereld over. Een scorende keeper, dat zie je niet vaak. Dit verhaal doet natuurlijk ook denken aan die andere scorende keeper: Oscar Zijlstra.

Na zijn jaren bij de Roodblauwen vertrok de clubman naar buurman Telstar. In Velsen werd hij echter tweede doelman achter Dorus de Vries, waarna hij besloot in 2003 de professionele tak van het voetbal te verlaten en nog enkele seizoenen te voetballen voor de amateurclubs EDO en HVV DSK.

Na zijn loopbaan werd Mark Verzijlberg chauffeur voor postbedrijf PostNL.

(Foto: Youtube)

Eén reactie

  1. Mooie kerel.. Echt en nog steeds. Altijd groeten en mensen gewoon bij naam kennen. De gewone jongen die in ONS doel stond. Prachtig ook hoe hij op wedstrijd avonden binnen een uur weer bij ONS was.. En niemand die hem iets kwalijk nam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *