Martin Pieckenhagen (1971)

Martin Pieckenhagen

Martin Pieckenhagen (15 november 1971) was een Duitse doelman die in Nederland uitkwam voor Heracles Almelo. Daarnaast keepte Pieckenhagen in zijn vaderland voor onder meer MSV Duisburg, Hamburger SV en Hansa Rostock. Piecke stond bekend om zijn bevlogenheid en inzet.

De sluitpost startte zijn professionele loopbaan in 1993 bij Borussia Berlin in de Regionalliga. Dit op het derde niveau in Duitsland. Na één seizoen stapte de blonde doelman over naar Bundesligaclub MSV Duisburg, maar in zijn eerste jaar degradeerde hij direct naar het tweede niveau.

Na één seizoen in de 2de Bundesliga keerde Pieckenhagen weer terug in de hoogste afdeling; FC Hansa Rostock contracteerde hem. Evenals in zijn jaren bij Duisburg is Pieckenhagen ook bij de club uit het Noordoosten van Duitsland reservedoelman. Dit veranderd in het tweede seizoen als hij de concurrentiestrijd met Perry Bräutigam wint.

Pieckenhagen ontwikkeld zich vervolgens tot een solide doelman, wat ook Hamburger SV zag. In 2001 nam de club uit de havenstad Pieckenhagen over. Pieckenhagen veroverde direct een basisplaats bij zijn nieuwe werkgever waar ook onder meer Stig Tøfting, Erik Meijer en Nico-Jan Hoogma onder contract stonden. Vier seizoenen lang is hij de doelman in Hamburg en in 2003 won hij zijn enige prijs; de Ligapokal.

We spreken over de zomer van 2004 wanneer Pieckenhagen verrast door samen met Hoogma te tekenen voor Heracles Almelo. In het Oosten van Nederland wordt de goalie vervolgens een zeer populaire speler en blijft hij dan ook langer hangen dan de bedoeling was. In plaats van één seizoen, werden het er vijf. Hij miste nauwelijks wedstrijden en verkreeg zodoende een fraai record: met 165 wedstrijden is hij de meest ervaren Duitse goalie in de Eredivisie. Scoren kon hij overigens ook; in zijn eerste jaar maakte hij diep in de blessuretijd gelijk tegen AZ Alkmaar.

In 2010 ging Piecke nog even aan de slag bij FSV Mainz 05 maar verder dan twee wedstrijden kwam Martin Pieckenhagen niet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *