Michel van Oostrum (1966)

Michel van Oostrum (22 augustus 1966) was een spits die altijd en overal scoorde. Zijn hoogtijdagen beleefde hij bij Emmen, in zijn Drentse periode werd hij tweemaal verkozen tot beste voetballer van de Eerste Divisie.

De geboren Amsterdammer werd opgeleid in de beroemde Ajax-jeugdopleiding, maar maakte nooit zijn opwachting in het eerste elftal. Zijn eerste doelpunten in het betaalde voetbal werden gemaakt in Velsen-Zuid, bij Telstar, waar hij van 1985-1987 speelde. Via PEC Zwolle en Old Boys Basel kwam Michel van Oostrum in 1990 terecht bij Emmen. Onder meer samenspelend met spelers als René Grummel en Jan de Jonge scoorde hij op De Meerdijk aan de lopende band en vestigde hij definitief zijn naam als doelpuntenmachine.

Zijn goede prestaties bleven niet onopgemerkt in de rest van Nederland, Michel van Oostrum vertrok naar Cambuur Leeuwarden. Zijn verblijf in de Friese hoofdstad werd echter geen succes. De spits kwam in conflict met trainer Theo de Jong en de toch redelijke selectie met Bert Konterman, Johan Abma, Jaap Stam en Fred Grim kan geen potten breken in de PTT Telecompetitie. Na het conflict met de trainer werd Van Oostrum verhuurd aan de Graafschap, waar hij ook weer tot een behoorlijk doelpuntenmoyenne kwam.

Van Oostrum ging daarop weer terug naar Emmen, en dat bleek een goede keuze. De rood-witte formatie beleefde onder trainer Azing Griever hoogtijdagen en eindigde de tweede periode van de jaren ’90 steevast in de top van de Eerste Divisie. Michel van Oostrum vormde in deze periode een zeer succesvol spitsenduo met Martin Drent. Ook spelers als Uneken, Nurmela en Migchelsen maakten deel uit van het team. De bekroning op zijn uitstekende vorm was tweemaal de trofee van ‘beste speler van de Eerste Divisie’, in 1995 en 1996. In deze seizoenen was hij ook topscorer van de competitie.

Na meer dan 500 officiële wedstrijden en 250 doelpunten beëindigde de topscorer aller tijden van Emmen zijn carrière in 2002.

Op dit moment is heeft Michel van Oostrum een eigen voetbalschool. Ook is de oud-goaltjesdief samen met Edwin van Ankeren trainer van VV Unicum uit Lelystad.

(Foto: ANP – Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *