Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Michel van Oostrum opent restaurant De Polderpannenkoek - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Michel van Oostrum opent restaurant De Polderpannenkoek

Hij liep al jaren rond met het idee, nu is de droom van Michel van Oostrum werkelijkheid geworden: zijn kersverse pannenkoekenrestaurant De Polderpannekoek in hartje Lelystad opende onlangs haar deuren voor het publiek. “Het gaat super.”

Michel Van Oostrum is na Frank Rijkaard en Kenneth Monkou de derde voetballer die zich in de pannenkoekenbusiness begeeft. We kennen de geboren Amsterdammer – komend seizoen trainer van Batavia ’90 – natuurlijk vooral als doelpuntenmachine van met name Emmen. Namens de nieuwbakken eredivisionist legde de aanvaller tweemaal beslag op de topscorerstitel in de Eerste Divisie. In 1995 en 1996 werd hij ook nog eens uitgeroepen tot beste speler van de huidige Keuken Kampioen Divisie.

Michel, Wanneer dacht je: ik ga een pannenkoekenrestaurant beginnen?
“Ik liep al tien jaar rond met de gedachte. Ik woon sinds anderhalf jaar weer in Lelystad met mijn vrouw en kinderen, sindsdien ben ik hier actief gaan zoeken. Ik heb mijn beste vriend Rob gevraagd om compagnon te worden. Met een leuk en vertrouwd iemand zoiets opzetten, dat maakte me dubbel enthousiast!”

En waarom eigenlijk specifiek een pannenkoekenrestaurant?
“Nou, vooral omdat ik zelf pannenkoeken heel lekker vind. En ik denk dat er in Lelystad markt voor is. Er was hier geen pannenkoekenrestaurant en er is veel vraag naar.”

Jullie zijn nu een paar weken geopend, hoe loopt het?
“We zijn expres geruisloos open gegaan om alle kinderziektes weg te kunnen halen, maar het gaat echt super. We krijgen veel positieve reacties. We hadden eerst wat tegenslag met de bouwwerkzaamheden en moesten de opening even uitstellen.  Maar man, er moest letterlijk en figuurlijk alles aan dat pand gedaan worden! Nieuwe keuken, nieuw plafond, allemaal installaties moesten opnieuw gebouwd worden, ach dat hoor er allemaal bij. Of ik dat zelf allemaal gedaan heb? Nee, met mijn voeten heb ik ooit een hoop goeds kunnen doen, maar met mijn handen is dat iets minder. Gelukkig kan ik wel goed mensen aansturen.”

“Onze pannenkoeken worden gemaakt met oergranenbeslag. Is wel iets duurder, maar er zit alles in wat goed voor je is”

Welke pannenkoeken staan er allemaal op de menukaart?
“We gaan veel klassiekers serveren, met spek, kaas, ananas en appel. Maar ook veel specials, zoals met walnoten, rucola, brie, gyros of shoarma. En natuurlijk de Polderpannenkoek! De naamgever van ons restaurant en eentje die letterlijk en figuurlijk past bij de streek. Ze worden gemaakt met oergranen-beslag. Dat is wel iets duurder, maar daar zit alles in wat goed voor je is. Ook gaan we lunch serveren met american pancakes.”

Vertel es, hoe stel je nou een menukaart samen?
“Ik heb veel onderzoek gedaan, simpelweg door veel restaurants in het land te bezoeken. Het is geen hogere wiskunde hoor, maar ik heb bij veel restaurants gekeken wat goed gaat, wat beter kan. Ons restaurant moet ook passen bij de streek, en in de polder is dat ‘gewoon, normaal, lekker en gezellig’. Dus een open keuken, een stamtafel en koks die contacten hebben met gasten. Echt een stadsrestaurant. Veel pannekoekenrestaurants zijn tegenwoordig meer pretpark waar het eten van pannenkoeken bijzaak is. Dat is bij ons wel anders.”

Als wij een pannenkoekje scoren bij de Polderpannenkoek, zien we jou dan in de keuken?
“Zeker! Ik bak zelf ook, we hebben ook een opleiding gehad bij Koopmans. Het is de bedoeling om zelf één of twee dagen in de keuken te staan. Wel hebben we twee koks aangenomen, wij hebben natuurlijk meerdere taken, het gastheerschap is ook belangrijk. Ik ben sowieso zes van de zeven dagen in het restaurant aanwezig, dus de kans dat je me tegenkomt is heel groot.

Je bent een bekende voetbalnaam, dan komt er vast ook een voetbalmenu?
Veel mensen beginnen daar wel over ja, maar ik denk het nog niet direct. Misschien komt er wel een special met een voetbalnaam, maar dat ligt nog niet in de lijn der verwachtingen. Misschien later!

Met dat laatste zijn we het natuurlijk niet helemaal eens, een voetballer van het kaliber Van Oostrum moet in onze ogen zeker een voetbalgerelateerd menu op de kaart hebben staan! We hebben in elk geval al wel een pannenkoekenelftal samengesteld:

Keeper: selectiewedstrijden nog gaande
Verdediging: Stroop Koorevaar, Ludo PannenCoeck,  Phillip Pannencocu
Middenveld: Kevin Stroopman, Gerrie Beslagboom, Luciano Beslagveer, Marcel Pannenkoek
Aanval: John van ‘t Pannenkoekschip, PannenkOeki Hoekema, Davor Suiker

Directeur: Dé Stroop

Meer informatie over de Polderpannenkoek en eventuele reserveringen is te vinden op http://polderpannenkoek.nl/. We wensen Michel en Rob heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *