Rene van Rijswijk (1971)

Rene van Rijswijk

René van Rijswijk (3 januari 1971) was aanvaller van onder meer NEC en RKC Waalwijk.  Werd vooral bekend werd vanwege zijn paardenstaart.

Menig supporter zal zich ‘de spits zonder doelpunten’ nog maar al te goed voor de geest kunnen halen. René van Rijswijk voetbalde bij SC Cambuur, RKC Waalwijk en N.E.C. Hij is tegenwoordig jeugdtrainer bij sc Cambuur en speler bij vv Bergum.

Rene van Rijswijk
El presidente

Na in de jeugdelftallen van Puttershoek en SVW te hebben gespeeld, brak Van Rijswijk definitief door als rechtsbuiten bij RKC Waalwijk in het seizoen 1993/1994. Gedurende zijn carrière speelde hij 314 competitiewedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij 31 doelpunten scoorde. Behalve voor RKC Waalwijk kwam hij tevens zes seizoenen uit voor Cambuur Leeuwarden en vijf seizoenen voor NEC.

Aangezien van Rijswijk niet veel scoorde noemde men hem ook wel de spits zonder doelpunten. Maar als hij scoorde waren zijn doelpunten vaak fraai, zoals een legendarische goal tegen Ajax. Zie het filmpje hieronder. Dit leverde een knap 1-1 gelijkspel op. En dat ondanks het feit dat cracks als Marco Boogers en Harry Decheiver al niet meer speelden voor RKC. Ook zijn lange haardracht was kenmerkend. Zijn bijnaam luidde dan ook wel El Presidente.

In 2006 In verruilde hij het gras voor een baan naast het veld als jeugdtrainer. Ook werd René van Rijswijk, onder de vlag van voetbalclub SC Cambuur, steeds meer ingezet en gevraagd voor speciale projecten met een maatschappelijke inslag. De uitvoering en aanpak daarvan bedenkt hij grotendeels zelf. Zijn jarenlange ervaring, theoretisch ondersteunt door een psychologiestudie, vormen de kiem voor al deze bloeiende projecten.

Van Rijswijk Projects in Sports staat voor maatschappelijke projecten op maat onder leiding van voormalig profvoetballer René van Rijswijk. Zijn specifieke aanpak is zo succesvol dat hij al zijn kennis en ervaring bundelde in een eigen methode. Meer hierover op: www.projectsinsports.nl.

Van Rijswijk zet zich verder ook in voor het vrouwenvoetbal. Zo kreeg hij de baan als bondscoach van het Nederlands vrouwenstraatvoetbalteam.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *