Rodolfo Arruabarrena (1975)

Rodolfo Arruabarrena

Rodolfo Martín Arruabarrena (20 juli 1975) was een Argentijnse vleugelverdediger die in zijn loopbaan onder meer uitkwam voor Boca Juniors en Villarreal.

Namens deze laatste vereniging oogstte Arruabarrena veel lof voor het vertoonde spel in Spanje en in Europa. Echter pakte hij niet de beloning in tastbare prijzen. Ook wist Arruabarrena het nationale team van Argentinië te halen, hij speelde zes interlands namens de Albicelestes.

Boca Juniors

Arruabarrena werd opgeleid door Boca Juniors. Namens de Argentijnse topclub maakte hij in 1992 zijn debuut, maar een basisplaats kon de linksachter niet afdwingen. In zijn eerste vier seizoenen kwam hij niet verder dan 29 wedstrijden voor Los Xeneizes. Waarop men besloot de talentvolle back uit te lenen aan Rosario Central.

In het halve seizoen voor deze club kwam Arruabarrena tot vijftien wedstrijden. Ook kwam hij terug als basisspeler in Buenos Aires. Na zijn uitleenbeurt volgen ook de prijzen met Boca: In 1998 en 1999 vierde men het landskampioenschap en in 2000 pakt hij de Champions League van Zuid-Amerika; de Copa Libertadores.

Villarreal

Hierop vertrekt de aanvallend ingestelde back naar Villarreal, wat net is gepromoveerd naar de Spaanse Primera Division. Namens The Yellow Submarine speelt Arruabarrena 178 maal in de hoogste divisie van Spanje, wat hem hiermee tot recordhouder maakt. Samen met de Chileense trainer Manuel Pellegrini wordt vanaf 2004 de weg naar boven ingeslagen.

Onder leiding van de Arruabarrena’s landgenoot Juan Roman Riquelme wordt met fraai voetbal in 2006 de halve finale van de Champions League behaald. Uiteindelijk bleek Arsenal te sterk. In 2007 verlaat Arruabarrena Villarreal op 32-jarige leeftijd om te gaan voetballen in Griekenland.

AEK Athene

Hij vertrekt vervolgens naar AEK Athene, waar hij een tweejarig contract had ondertekend. Erg lang bleef de vleugelspeler echter niet voor de Grieken spelen, want een klein jaar na het ondertekenen van zijn contract mag hij van de club alweer vertrekken. Hij speelde in totaal ‘slechts’ zestien wedstrijden voor AEK, waarin hij niet tot scoren kwam. Zijn belangrijkste wapenfeit in de Griekse hoofdstad was een assist op de Braziliaanse legende Rivaldo, in diens debuutwedstrijd voor AEK Athene.

Einde loopbaan

Hierna speelt Rodolfo Arruabarrena nog twee jaar voor Atlético Tigre. Om in 2010 nog een halfjaar voor het Chileense Universidad Católica te voetballen. Hiermee zou hij nog de nationale beker winnen. Vervolgens neemt hij afscheid van het leven als betaald voetballer en gaat hij verder als trainer bij Atlético Tigre.

(Foto: Wikipedia)

Hier één van de weinige beelden waarop Arruabarrena scorend te zien is:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *