Romano Denneboom (1981)

Romano Denneboom

Romano Joël Denneboom (29 januari 1981) was een rappe aanvaller van onder meer SC Heerenveen, N.E.C en FC Twente.

Nadat hij eerst bij de amateurs van VV Hekelingen en VV Spijkenisse had gespeeld, maakte Denneboom op 6 februari 1999 zijn prof-debuut bij sc Heerenveen, in de met 3-2 verloren uitwedstrijd bij Willem II. Bij Heerenveen speelde hij ruim vijf seizoenen, eerst als pinch-hitter achter onder meer Marcus Allbäck. Vanaf begin seizoen 2002/03 speelde hij als eerste spits. Maar dat was geen heel groot succes, zodat hij in oktober 2003 aan Willem II verhuurd werd. Een seizoen later maakte hij de overstap naar N.E.C. Bij N.E.C. heeft hij in twee seizoenen een overwegend goede indruk gemaakt. Medio 2007 liep zijn contract bij N.E.C. af. Een overgang in de winterstop naar zowel PSV als FC Twente ging niet door.

Romano Denneboom werd eind januari 2007 in verband gebracht met PSV, nadat PSV er niet in slaagde om Albert Luque van Newcastle United te halen. N.E.C. wilde niet meewerken aan een tussentijds vertrek van de aanvaller.

Op 16 maart 2007 werd bekendgemaakt dat Denneboom alsnog een overstap zou maken naar FC Twente, nadat onderhandelingen daarover in de winterstop waren stukgelopen. De aanvaller tekende een contract wat hem tot medio 2010 aan FC Twente bindt. In zijn laatste seizoen kreeg Denneboom te horen dat hij naar een andere club op zoek mocht. Uiteindelijk vertrok hij in september 2009 op huurbasis naar Sparta.Lang bleef hij niet bij de Kasteelclub. In december 2009 maakte Sparta bekend de speler per direct door omstandigheden terug te sturen naar zijn oude club.

Op 26 maart 2010 keerde Denneboom weer terug bij Sparta. Waar hij bij de beloften zal meetrainen om zijn conditie op peil te houden. Dezelfde dag vertrok Denneboom ook weer bij Sparta. Enkele dagen later, na het ontslag van Frans Adelaar bij Sparta, zag Denneboom zich door de nieuwe trainer, Aad de Mos, toch weer in genade aangenomen.

Medio 2010 liep zijn contract bij Twente af en Denneboom vond aanvankelijk geen nieuwe club. Na een proefperiode kon hij in september bij Hibernian FC in Schotland tekenen maar beiden werden het niet eens over de duur van het contract. In januari 2011 tekende hij tot het einde van het seizoen bij Arminia Bielefeld dat op dat moment onderaan stond in de 2. Bundesliga. Na de degradatie zat Denneboom in de zomer van 2011 wederom zonder club. In september was hij op proef bij NAC Breda en in november bij Luton Town FC maar dat leverde geen contract op.

In januari 2012 verbond hij zich tot het einde van het seizoen aan Topklasser Harkemase Boys. Waarna hij seizoen 2012-2013 de overstap maakt naar Topklasser FC Lienden.

Op 3 september 2004 speelde Romano Denneboom zijn enige interland voor het Nederlands elftal. Hij speelde, als speler van N.E.C., een helft mee in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Liechtenstein.

(Foto: Wikipedia)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *