Voorlopig geen platte kar in Finsterwolde – Samenwerking DVHN

Samenwerking KentudezeNog - Dagblad van het Noorden

Samenwerking DVHN en KUDN. Vanaf deze week zullen wij wekelijks een bijdrage leveren voor de sporteditie op maandag van het Dagblad van het Noorden. Wij zijn vereerd met deze opdracht en zullen deze invullen zoals ons past; het borgen van de voetbalhistorie met een link naar het heden. En in dit geval met de focus op het amateurvoetbal. Hierbij de aftrap!


Voorlopig geen platte kar in Finsterwolde

Het had vorige week een groots en meeslepend feest moeten worden in Finsterwolde. De plaatselijke voetbalvereniging BNC bestond afgelopen dinsdag exact tachtig jaar, maar corona gooide roet in het eten en dus was het stil in ‘Finnerwol’.

 

 

BNC werd op 1 september 1940 opgericht als gevolg van een fusie tussen de clubs Bravery en Nova Zembla. Plaats van handeling: Café Elzinga aan de Hoofdweg, dat tegenwoordig door het leven gaat als Café van der Paard. In haar tachtigjarige bestaan schommelde de amateurclub tussen de tweede en vijfde klasse. De blauwe formatie heeft twee oud-profvoetballers in de Hall of Fame: Piet Hamberg en Herman Dieterman.

Dit jubileumjaar leverde BNC een historische prestatie. Voor het eerst in jaren stevende de club af op een kampioenschap in de vijfde klasse, maar toen sloeg het noodlot toe: de competitie werd abrupt afgebroken vanwege corona. Voorzitter Freddie Nap kan er nog altijd niet bij: “Als enige club in het Nederlandse amateurvoetbal waren we nog ongeslagen. Onze vertrekkende trainer Gerrie Drenth had zijn kampioensspeech al klaar, de platte kar was al aangeschaft bij de plaatselijke zangvereniging en Corry Konings stond op het punt gebeld te worden voor een optreden. Het voelt nog steeds heel zuur.”

Ondanks de tegenslagen is BNC klaar voor de toekomst. De club kreeg alsnog promotie van de KNVB naar de vierde klasse en de accommodatie is in de corona-tijd opgefrist. Daarnaast trok de club met oud-profvoetballer Henry Meijerman een gelouterde trainer aan voor het komende seizoen. De voormalige middenvelder van Emmen, FC Twente, Veendam en PEC Zwolle moet ervoor zorgen dat de club door kan groeien naar een stabiele middenmoter in de vierde klasse.

En die feestjes? „Die komen nog wel”, vertelt Nap. „Als het weer kan, maken we er een mooi weekend van voor de hele club. We zien nu al uit naar het moment dat Corry Konings haar hit ‘Mooi was die tijd’ ten gehore gaat brengen. En dan op naar een mooie toekomst voor de Bravery Novazembla Combinatie!”

Samenwerking DVHN – KUDN.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *