Silvan Inia (1969)

Silvan Inia

Silvan Inia (24 oktober 1969), polyvalente middenvelder die speelde voor diverse Nederlandse clubs waaronder AZ, FC Volendam, Sparta, FC Emmen en Stormvogels Telstar.

Inia, de man met een weelderig bos krullen, begon zijn loopbaan als linksback in de Alkmaarder Hout en speelde tussen 1991 en 1997 101 wedstrijden voor AZ, waarin hij dertien keer scoorde. Zijn hoogtepunt is absoluut het kampioenschap van de Eerste Divisie in het seizoen 1995-1996.  Het elftal bestond uit spelers als Barry Opdam, Peter Wijker, Martin van Ophuizen, Piet Keur, Dennis den Turk en John Mutsaers.

Na AZ verkast Inia naar Volendam waarmee hij degradeerde naar de eerste divisie. Na 2 seizoenen Volendam zoch Inia de eredivisie weer op in Rotterdam, bij Sparta. Nadat hij in zijn derde seizoen niet veel meer aan spelen toe kwam, verhuisde Inia weer naar de eerste divisie bij  Stormvogels Telstra om uiteindelijk na 1 seizoen in Emmen te stoppen met betaald voetbal. Hij laat 356 wedstrijden na waarin hij 38 maal doel trof.

Silvan Ini heeft zo’n veertien jaar profvoetbal gespeeld. Geruchten over het buitenland staken soms de kop op, maar nooit is er iets concreet geworden. Misschien wel omdat hij op bijna alle posities uit de voeten kon; linksback, aanvallende middenvelder, spits en verdedigende middenvelder. Hierdoor speelde hij veel en vaak.

Tegenwoordig is hij Projectmanager in de stand- en interieurbouw. Daarnaast is hij naast zijn werk ook actief als trainer van derdeklasser Spartanen. Hij speelde zelfs nog mee als inschuivende centrale verdediger.

(Foto: ANP – Hans Steinmeier)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *