Tarik Sektioui (1977)

Tarik Sektioui

Tarik Sektioui (13 mei 1977) was een vleugelspeler van onder meer Willem II, AZ Alkmaar en FC Porto. De technisch sterke rechtspoot kende vooral bij de Alkmaarders een uitstekende periode.

Sektioui werd al op jonge leeftijd gescout door FC Barcelona. De Spaanse topclub zag echter af van de koop omdat Maghreb Fez een te hoge transfersom eiste voor de Marokkaan. Sektioui liet het er echter niet bij zitten en kwam door zijn overgang naar AJ Auxerre alsnog in Europa terecht. Door blessureleed kwam de 19-voudig international echter weinig aan spelen toe voor de ploeg van de legendarische trainer Guy Roux. Via het Portugese CS Martimo en het Zwitserse Xamax, waarvoor hij beide één jaar speelde, kwam Sektioui in 2000 terecht bij Willem II.

Bij de Tilburgers ontpopte hij zich tot een technisch sterke vleugelspits en deelde menig assists uit. Tijdens zijn periode bij Willem II zag hij  zich geteisterd door incidenten. Tijdens een wedstrijd tegen RBC Roosendaal kreeg Sektioui een bal hard op zijn hoofd, wat resulteerde in een blindheid van zeven uur. Zijn laatste jaar als Willem II-er werd overschaduwd door een rechtszaak. Hij sleepte zijn club voor de rechter na een geschil met toenmalig trainer André Wetzel, maar verloor deze. Daarop besloot Sektioui te vertrekken naar AZ Alkmaar.

Bij de Noord-Hollanders kende Sektioui vervolgens zijn grootste succes. Onder leiding van trainer Co Adriaanse en met onder meer Jan Kromkamp en Barry van Galen als ploeggenoten bereikte Sektioui in het seizoen 2004/2005 de halve finales van het UEFA cup-toernooi. In de verlenging bleek Sporting Lissabon uiteindelijk te sterk.

Na twee jaar vertrok Sektioui naar FC Porto, waar hij weer kwam te spelen onder Co Adriaanse. Een groot succes werd dit niet, na een half jaar werd hij uitgeleend aan RKC Waalwijk. In zijn tweede seizoen als Porto-speler ging het al een stuk beter en kwam hij tot 23 wedstrijden en zes goals. Het derde seizoen had de FC Porto hem nauwelijks meer nodig. Uiteindelijk bouwde Sektioui via Ajman Club uit de Verenigde Arabische Emiraten en Maghreb Fez af.

In september 2019 kreeg Tarik Sektioui de aanstelling als hoofdtrainer van Renaissance Sportive de Berkane.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *