Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Adrie Steenbergen (1947) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Adrie Steenbergen (1947)

Adrie Steenbergen

Adrie Steenbergen (17 oktober 1947) was een veelbelovende linksbuiten. Helaas bracht een gezwel rond zijn ribben een einde aan zijn loopbaan. Steenbergen is nog steeds aan de club verbonden, als bestuurslid beheert hij de portefeuille technische zaken.

Kowet

Adrie Steenbergen is al zijn hele leven betrokken bij ‘Kowet’. Geboren in het Hof van Colmschate. Op hemelsbreed 150 meter van het hoofdveld, mocht hij als jongeling komen voetballen in de jeugdopleiding van Go Ahead, de club uit Deventer. Daarnaast speelde Steenbergen ook bij Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder (AGOVV) uit Apeldoorn.

Net geen titel

In 1967 behaalden de junioren (betaalde jeugd) van Go Ahead de finale om de Nederlandse titel. Mede door een treffer van Steenbergen in de verrassend met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord was de start goed. Bij deze wedstrijd waren 10.000 toeschouwers aanwezig! In de Kuip werd echter verloren met 3-1 (11.000 toeschouwers). De beslissingswedstrijd in Deventer was uitverkocht, 11.500 toeschouwers. Feyenoord ging door een 4-0 overwinning met de titel aan de haal.

Het team bestond toentertijd uit spelers met (deels) bekende namen: Herman Tieselink, Oekie Hoekema, Jan van Eijck, Johan Derksen, André van der Ley, Gerrie Veerman, Dick Schneider en Cor Kiewik. In het lopende seizoen had Steenbergen de honderdste goal gemaakt in dit succesvolle seizoen.

Interlands

De talentvolle linksbuiten Adrie schopte het tot acht officiële interlands in het Nederlands jeugdelftal tot en met 18 jaar. Daarnaast kwam hij tot drie officiële interlands in het Nederlands Militaire team. Nadat een goedaardig gezwel rond zijn ribben een vroegtijdig einde maakte aan zijn voetballoopbaan, bracht de clubliefde hem midden jaren ’70 terug naar zijn geliefde Adelaarshorst.

Na zijn loopbaan

Sindsdien vervulde de Twellonaar onder meer de functies van hoofdscout en bestuurslid, alvorens hij 26 jaar geleden teammanager werd onder toenmalig hoofdcoach Fritz Korbach. Hij was daarmee op dat moment de langst zittende teammanager in het Nederlandse profvoetbal. In die hoedanigheid zag hij zeventien trainers en honderden spelers komen en gaan. En altijd was er die ene constante factor: Adrie Steenbergen. Zelfs een hartinfarct kon hem niet stoppen.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *