Arne Slot (1978)

Arne Slot

Arne Slot (17 september 1978) was een sierlijke middenvelder met een fraaie steekpass. De kale spelmaker speelde jarenlang voor FC Zwolle en groeide in de hoofdstad van Overijssel uit tot een icoon. Verder speelde Slot ook nog bij NAC Breda en bij Sparta Rotterdam.

Slot begon met voetballen bij vv Bergentheim uit zijn geboorteplaats. De middenvelder viel al gauw op bij de scouts van -destijds nog- FC Zwolle en in 1995 debuteerde Slot in het eerste elftal van de club. De eerste twee seizoenen was Slot nog veelal invaller, maar vanaf het seizoen 1997/98 werd hij basisspeler en zou er vervolgens jarenlang blijven. Zijn eerste Zwolse periode zou tot de zomer van 2002 duren en met het kampioenschap van de Eerste Divisie dat jaar, vertrok hij op zijn hoogtepunt. In het kampioensduel tegen Excelsior zou de stilist de winnende treffer voor zijn rekening nemen.

Slot had een contract getekend bij NAC Breda en ook in Noord-Brabant was hij een onbetwiste basisspeler. Bij de subtopper speelde Slot onder meer samen met Pierre van Hooijdonk, Johan Vonlanthen en Kurt Elshot, waarmee in 2005 een aanval werd geopend richting de top van Nederland. Het aantrekken van deze grote namen had echter niet het gewenste effect en al gauw vertrokken enkele spelers. Ook Slot zou Breda verlaten en tekende in 2007 bij Sparta Rotterdam.

Op het Kasteel bleef Slot twee seizoenen, waarna hij in 2009 weer werd herenigd met zijn jeugdliefde: FC Zwolle. Arne Slot dirigeerde vervolgens de club in 2012 met een titel naar de Eredivisie en sloot in mei 2013 zijn loopbaan bij de club af. Slot kreeg eerst de baan als assistent-trainer bij Cambuur Leeuwarden. Daarna werd hij eindverantwoordelijke bij AZ en Feyenoord.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *