Kurt Elshot (1977)

Kurt Elshot

Kurt Elshot (3 juli 1977) was een Nederlandse verdediger met Surinaamse roots. De aanvallend ingestelde rechtsachter speelde in zijn loopbaan voor slechts twee profclubs: FC Groningen en NAC Breda.

Elshot begon met voetballen bij de Groningse amateurclub Gronitas. Na enkele jaren vertrok hij naar GVAV-Rapiditas, wat eveneens een amateruclub is, maar waar FC Groningen vaak jeugdspelers scout. Dit gebeurde ook met Elshot en in 1995 vertrok de snelle back op achttienjarige leeftijd naar FC Groningen. Met de Noordelingen degradeerde Elshot in 1998 uit De Eredivisie, waar men twee seizoenen later weer naar promoveerde. Vijf seizoenen lang denderde Elshot vervolgens langs de rechterflank van het Oosterpark stadion en werd hij een enorm populaire speler. Bekijk hier de statistieken van Kurt Elshot bij de Noorderlingen.

Het bleek niet genoeg om Elshot in Groningen te houden. In 2005 vertrok hij naar het ambiteuze NAC Breda, wat onder meer ook Pierre van Hooijdonk, Arne Slot, Victor Sikora en Johan Vonlanthen in de gelederen had. In Noord-Brabant speelde hij nog vijf seizoenen, maar onder meer veelvuldig blessureleed zorgde ervoor dat het geen bijzonder succesvolle periode werd.

Tegenwoordig is Elshot volop bezig met zijn eigen kledinglijn ‘KURT.  Op 2 augustus 2010 werd hij verkozen tot best geklede Eredivisie-voetballer van 2010. In 2016 werd bekend dat Elshot  met ingang van het seizoen 2016-2017 aan het roer zal staan bij Pelikaan S de formatie met grote ambitie uit het Groningse Oostwold.

 

Bron: ANP Archief

2 reacties

 1. aangezien hij hetzelfde geboortejaar heeft als ik heb ik in de junioren aantal malen tegen heen gestaan als verdediger van bij csvh (elshot stond toen nog in de aanval of was opkomende middenvelder bij gronitas) Is mij toen niet vaak voorbij gekomen weet ik nog wel.. Prettig om tegen te voetballen in ieder geval.

 2. Hallo Gerko,

  Wat leuk dat je reageert. Lees wel als jij iets serieuzer was geweest jij ook wel wat hoger had kunnen voetballen.
  Kurt heeft uiteindelijk een leuke carrière gehad.

  Wat vind je van deze site en hoe heb je dit gevonden?

  Sportieve groet,

  Bart Heemstra
  Redacteur KENTUDEZENOG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *