Arno Splinter (1977)

Arno Splinter

Arno Splinter (29 augustus 1977) was een verdediger van onder meer Ajax, de Graafschap en AGOVV en gold in de jaren ’90 als een groot talent van Ajax, maar wist daar nooit echt door te breken.

Splinter begon zijn loopbaan bij het ‘grote’ Ajax van de broertjes Frank de Boer en Ronald de Boer, Edgar Davids en Patrick Kluivert, en speelde onder meer een uitstekende Champions League-wedstrijd tegen Auxerre op 17-jarige leeftijd.

Nadat Louis van Gaal vertrok als trainer en opgevolgd werd door Morten Olsen, ging het bergafwaarts met de Amsterdamse carrière van Splinter. De Deen kocht allerlei spelers voor zijn positie, waaronder Andrzej Rudy en Sunday Oliseh, en Splinter vertrok naar De Graafschap. Ook dat werd geen doorslaand succes.

na 38 potjes in drie seizoenen als ‘Superboer’ toog Splinter in 2002 naar Haarlem. Zeventien wedstrijden en twee goals zijn er blijven staan achter de naam van Splinter en Haarlem. Na een tussen stop bij de amateurs van VV Bennekom waagde hij nog eenmaal een poging op het hogere niveau. Twaalf keer (geen goals) verscheen Arno nog op het veld met AGOVV Apeldoorn waarna hij besloot te stoppen.

Arno Splinter heeft nu een eigen bedrijfje dat sportevenementen organiseert en was trainer van (amateur) voetbalclub NVC te Naarden. Hier werd hij, voor hemzelf totaal onverwacht, ontslagen in 2015. Ook balt Splinter af en toe nog mee met oud-Ajax.

(Foto: YouTube)

Eén reactie

  1. Deze gozer heeft 1 jaar bij mij in de klas gezeten hele rustige jongen. Toen hij al weg was hoorde ik dat hij prof voetballer was hele gewone jongen geen kapsones niks. Hij viel niet op in de klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *