Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Bernard Lama (1963) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Bernard Lama (1963)

Bernard Lama

Bernard Lama (7 april 1963) was in zijn tijd een zeer betrouwbare sluitpost. Speelde onder andere voor Lille, Paris Saint-Germain en de nationale ploeg van Frankrijk.

In 1981 legde Lille Bernard Lama op jonge leeftijd vast en leende hem in die periode twee keer uit. Namelijk respectievelijk aan SC Abbeville en Besançon RC. Tussen 1981 en 1989 keepte Lama 103 officiële duels in de hoofdmacht van Lille. Hier vertrok hij en na enkele korte uitstapjes vertrok hij naar Parijs waar hij zijn beste periode beleefde. Hij onderscheidde zich namelijk steeds vaker en groeide uit tot een zeer betrouwbare sluitpost.

En met PSG won hij in 1994 zelfs het landskampioenschap. In 1993 en 1995 de Coupe de France en in 1996 de UEFA Cup. In 1994 werd hij door France Football zelfs verkozen tot beste Franse speler van het jaar. Na een jaar Premier League bij West Ham United kwam hij weer terug naar Parijs waar hij nog twee jaar spelen zou. In 2003 sloot hij zijn carrière af bij Rennes.

Lama maakte op 17 februari 1993 zijn debuut voor Franse nationale ploeg (4-0 winst tegen Israël), net als aanvaller Patrice Loko en middenvelder Paul Le Guen. Hij speelde 44 wedstrijden voor Frankrijk in de periode 1993-2000. Hij won met Frankrijk het WK 1998 en het EK 2000. Dit met een gouden generatie. Wat te denken van zijn ploeggenoten: Thierry Henry, Zinédine Zidane, Youri Djorkaeff, Laurent Blanc en Patrick Vieira.

In 1997 kreeg Bernard voor vijf maanden een schorsing. Hiervan waren er twee maanden voorwaardelijk. Dit omdat hij doping zou hebben gebruikt. Want hij kreeg in februari dat jaar, tijdens trainingen met de nationale ploeg voor de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal, een controle op doping. Dit leverde op dat hij zich betrapt wist op het gebruik van hasj.

Na zijn carrière als doelman behaalde hij zijn trainingsdiploma en werd Bernard Lama op 21 juli 2006 aangesteld als bondscoach van Kenia. Helaas duurde dit avontuur maar twee maanden. Sinds die tijd hebben we eigenlijk maar weer weinig meer van deze oud-keeper gehoord.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *