Giuseppe Bergomi (1963)

Giuseppe Bergomi (22 december 1963) was een spijkerharde Italiaanse verdediger die zijn gehele voetbalcarrière bij Interazionale speelde en geldt als een van de grootste Italiaanse voetballers ooit.

Pikant detail in de carrière van Bergomi is dat hij in zijn jeugd werd afgewezen door AC Milan vanwege gezondheidsproblemen. Hij trad toe tot de jeugdafdeling van Inter op zijn zestiende. Hij maakte zijn debuut in de Serie A in 1980, hij was op dat moment de jongste Inter-debutant ooit.

Het was het begin van een lange carrière als spijkerharde verdediger in de defensie van de Nerazzuri. Hij zou samenspelen met vele sterren, zoals Allessandro Altobelli, Riccardo Ferri, Giuesppe Baresi, Nicola Berti, Walter Zenga, Dennis Bergkamp en Marco Tardelli. Ook speelde hij samen met de Duitsers Karl-Heinz Rummenigge en Lothar Matthaüs. Hij zou later verklaren dat laatstgenoemde, samen met Ronaldo, de beste voetballer was met wie hij ooit had samengespeeld.

Bergomi speelde maar liefst 756 wedstrijden voor Internazionale. Hiervan waren 519 in de Serie A en 117 in de Europa Cup. Hij won met de club driemaal de UEFA Cup. Tijdens het seizoen 1988/89 won hij met Inter het landskampioenschap. In 1999 hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen, nadat coach Marcello Lippi hem had verteld dat hij niet meer in de plannen van de trainer voorkwam.

‘Beppe’ speelde met Italië maar liefst vier WK’s. In 1982, met een fenomenale Paolo Rossi, werd hij zelfs wereldkampioen. Hij kwam uiteindelijk 81 maal uit voor de Squadra Azzura.

Giuseppe Bergomi, die ook voorkomt op de FIFA Top 100, een door Pelé opgestelde lijst met beste voetballers ooit, is nu voetbalcommentator.

Foto – Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *