Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Martijn Reuser (1975) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Martijn Reuser (1975)

Martijn Reuser

Martijn Franciscus Reuser (1 februari 1975) was een groot talent uit de kweekvijver van Ajax. Brak in Amsterdam helaas nooit echt door. Wel behoorde hij in Amsterdam bij de selectie die alle prijzen binnensleepte.

Reuser genoot zijn opleiding in Amsterdam bij Ajax waar op dat moment vele talenten geborgen waren. In het seizoen 1993/94 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Reuser was een aanvallende middenvelder die grote concurrentie had op dat middenveld. Hij moest vaak het genoegen nemen met een plekje achter bijvoorbeeld Jari Litmanen. Die was in die tijd ontzettend belangrijk voor het team waardoor Reuser op de bank plaats moest nemen.

Reuser behoorde tot de selectie in Amsterdam die tussen de jaren 94-96 alle prijzen pakte die er maken te pakken vielen. Zo zag hij Patrick Kluivert Ajax naar de Champions League schieten en zag hij aanvoerder Danny Blind Ajax langs Gremio schieten tijdens de penaltyserie. En zo won Ajax daardoor ook nog de Wereldbeker. Na 42 wedstrijden met daarin zes doelpunten verliet Reuser Ajax in 1997.

Daarna vertrok Reuser op huurbasis naar Vitesse en bleek daar meteen van grote waarde te zijn. Want Ajax liet hem na 14 doelpunten in twee jaar nog even terugkeren, maar een basisplek zou hij niet veroveren. Reuser besloot hierop zijn succes te gaan beproeven over de landsgrenzen. Vervolgens vertrok hij naar Engeland waar hij ging spelen voor Ipswich Town. Dit zou een mooie periode in zijn carrière worden. Namelijk vier jaar lang stond hij onder contract bij Ipswich en speelde daar zowel in de Premier League en in de Championship.

Hij speelde veel wedstrijden en had met enkele doelpunten een belangrijk aandeel in de goede resultaten. Het was zijn beste periode en speelde ook nog twee jaar Europees voetbal. Na deze succesvolle periode keerde Reuser terug naar Nederland waar hij een contract tekende bij Willem II in Tilburg. Want hij was fit, zette de lijnen uit en was van enorme waarde voor Willem II.

en RKC Waalwijk. Reuser kwam (in zijn tijd bij Vitesse) eenmaal uit voor het Nederlands elftal, in een vriendschappelijk duel tegen Ghana.

Aan het einde van het seizoen 2007/2008 mocht Martijn Reuser transfervrij vertrekken uit Waalwijk. Waarna hij in de zomer van 2008 gecontracteerd werd door NAC Breda. En in oktober 2008 geeft Reuser een openhartig interview aan de NOS over de mentale problemen waar hij mee kampte voor zijn overstap naar NAC. Die hadden directe gevolgen voor zijn spel. Op aanraden van vrienden zocht hij een psycholoog op.

“Na een paar sessies was ik alweer de persoon die ik al een heel lange tijd niet was geweest”, zo kijkt Reuser terug. “Mijn hele voorkomen veranderde en mensen gingen weer leuker en positiever tegen me doen, wat er natuurlijk voor zorgde dat ik me veel beter ging voelen. En de koelkast was daarmee van mijn rug.

Het werd begin 2010 duidelijk dat NAC moest gaan bezuinigen. En dat betekende voor Reuser dat zijn contract na twee seizoenen niet verlengd werd.Martijn Reuser beëindigde op 35-jarige leeftijd zijn actieve voetballoopbaan.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Eén reactie

 1. Hoi Martijn,
  Je was voor ons een tijdje uit beeld maar we horen
  net van onze Andres dat je trainer wordt bij de jeugd van Ajax.
  Dat vinden we toch echt wel leuk.
  Waar is de tijd naar toe, toen we met je opa en oma op wintersport gingen en jij niet mee mocht.
  Dat vonden we eigenlijk helemaal niet leuk voor jou, maar je zat bij Ajax hè.
  Hopelijk gaat alles goed met jullie.
  Groetjes uit IJzendijke.
  Joop en José de Witte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *