Mendel Witzenhausen (1976)

Mendel Witzenhausen

Mendel Witzenhausen (3 januari 1976) speelde in de jeugd bij AFC Amsterdam en was dichtbij een debuut bij AFC Ajax.

Verdediger Witzenhausen  behoorde in Amsterdam tot de selectie van het eerste elftal in het succesjaar 1994/95 maar tot een officieel debuut bij Ajax kwam het niet.

Witzenhausen kwam uit de kweekvijver van AFC. De pupil stroomde met gemak door naar zijn volgende fase. En dat was bij de jeugd van Ajax waar zijn verdere ontwikkeling een vervolg kreeg. Eén van de hoogtepunten in zijn jeugd was het spelen in het Nederlands Elftal onder 18 jaar. Coach daarvan was Dick Advocaat. In die lichting speelde hij samen met Clarence Seedorf en Patrick Kluivert die ook tot de selectie behoorden.

De favoriete plek van Witzenhausen was centraal achterin. Witzenhausen had een gave en die was dat hij tactisch sterk uit de voeten kwam, moeiteloos de wedstrijd kon lezen, en fysiek zijn mannetje stond.

Hij ging in 1995 naar VVV waar hij in twee seizoenen 51 wedstrijden (2 doelpunten) speelde in de Eerste divisie. In 1999 ging hij naar HFC Haarlem waar hij nog vier seizoenen speelde (118 wedstrijden, 4 doelpunten) en ook aanvoerder was.

Het profleven van Mendel kreeg na Ajax bij VVV in 1995 een vervolg. De middenvelder kreeg volop de gelegenheid zich te etaleren in de Eerste Divisie. Na twee seizoenen in Venlo te hebben vertoefd volgde HFC Haarlem waar hij vier seizoenen zijn kunsten vertoonde wat werd opgemerkt door Ajax Cap Town. Uiteindelijk besliste Leo Beenhakker dat niet Witzenhausen, maar Marciano Vink daarheen ging.

Hij speelde nog wel een half jaar voor Barnsley maar dat werd geen groot succes. In 2001 keerde Mendel daarom terug naar de amateurs en via FC Hilversum en USV Elinkwijk eindigde hij bij AFC.

Sinds 2009 is hij assistent en trainer van het tweede team bij zaalvoetbalclub FC Marlène.

Ook is Mendel Witzenhausen mede-eigenaar van Trimixx. Dit is een bedrijf met als doel het helpen en ondersteunen van bedrijven, ondernemers en medewerkers in de health- en fitness branche.

(Foto: Linkedin)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *