Nederland – Italië (9 juni 2008)

800px-NL-IT-Bern-Voetbal-09-06-08

Nederland – Italië (9 juni 2008) was een fantastische openingswedstrijd voor het Nederlands Elftal op het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. ‘De slag van Bern’ werd uiteindelijk gewonnen met 3-0 van de Italianen. Doelpuntenmakers: Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder en Giovanni van Bronckhorst.

De eerste goal werd na 26 minuten gescoord door Ruud van Nistelrooy na een als schot bedoelde ‘assist’ van Wesley Sneijder. Toen Luca Toni tegen de scheidsrechter zei dat het buitenspel was kreeg hij de gele kaart. Van Nistelrooy stond niet buitenspel, doordat verdediger Christian Panucci zich voor hem bevond; daaraan doet niet af dat Panucci zich na een botsing met de keeper achter de eigen doellijn bevond. Even nadat Giovanni van Bronckhorst de bal voor de eigen doellijn wegschoot, sprintte hij naar voren tot ver op de Italiaanse helft. Hij ontving de bal en gaf een pass naar Dirk Kuijt die zich op de rechterkant van het veld bevond. Kuyt gaf een assist op de dichter bij het doel staande Sneijder die na een half uur spelen het tweede doelpunt scoorde. Ook in de tweede helft kwam Italië niet tot scoren. In de 79e minuut scoorde Van Bronckhorst de 3-0 voor Oranje uit een voorzet van Dirk Kuijt, wederom uit een counter.

Helaas werd Nederland uiteindelijk al in de kwartfinale uitgeschakeld door met 3-1 te verliezen van het Rusland van bondscoach Guus Hiddink.

(Foto: Wikipedia)

Hier nog een keer de prachtige beelden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *