Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Ousmane 'Papa' Sanou (1978) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Ousmane ‘Papa’ Sanou (1978)

Ousmane 'Papa' Sanou

Ousmane ‘Papa’ Sanou (11 maart 1978) is Burkinees van geboorte. Speelde met Willem II in de Champions League, waarin hij tweemaal scoorde. Hij was gezegend met de meest ontwapende oogopslag van het profvoetbal maar scoorde als aanvaller in het veld (te) weinig.

‘Papa’ Sanou was een kleine behendige aanvaller die nooit écht patent gehad heeft op het maken van doelpunten. Hij was vooral sterk aan de bal en technisch vaardig. Zijn aandoenlijke voorkomen leidde tot een enorme populariteit, vooral onder de supporters van Willem II.

Ousmane Sanou maakte zijn debuut als profvoetballer bij Willem II in Tilburg. Hoewel hij in zijn carrière de meeste wedstrijden speelde voor de Tilburgers heeft hij daar nooit een basisplaats kunnen veroveren. De concurrentie was groot, van met name Mariano ‘kontje’  Bombarda. Bij Willem II maakte hij deel uit van de succesformatie onder leiding van Co Adriaanse die eerst UEFA-cupvoetbal wist te halen en het jaar daarop zelfs de Champions League.

Persoonlijk hoogtepunt voor Sanou in die Champions League-campagne moet zijn gelijkmakende doelpunt (2-2) in het met 3-2 verloren duel bij FC Girondins de Bordeaux zijn geweest. Het doelpunt van Sanou werd in zijn thuisland op TV een week lang herhaald.

Hij speelde daarna voor Sparta, KV Turnhout en Berchem Sport. Hierna volgde een jaar amateurvoetbal bij Kozakken Boys (hij vormde daar een succesvol duo met Mamadou Sidibe, ofwel ‘Papa’ en ‘Mama’), om daarna terug te keren in het betaalde voetbal bij TOP Oss. Daar hield hij het na een jaar voor gezien en vertrok naar UNA.

De laatste club van de speler uit Burkina Faso was VC Herentals, ooit voortgekomen uit FC Verbroedering Geel. Ousmane Sanou heeft ook een record neergezet (snelste doelpunt in Nederland als invaller). Als spits van TOP Oss scoorde hij in het duel met Fortuna Sittard nadat hij slechts drie seconden op het veld stond.

Tussen 1995 en 2002 speelde hij 21 keer voor het Burkinees voetbalelftal waarbij hij vier doelpunten maakte. Hij vertegenwoordigde zijn land onder andere op de Afrika Cups van 1996, 1998 en 2000.

Sanou werd ooit in verband gebracht met dopinggebruik waarvoor hij ook geschorst is geweest door de KNVB. Sanou gebruikte echter, volgens eigen zeggen, bij een verkoudheid neusdruppels die zijn broer bij een apotheek in Brussel had gehaald.

Tussen 1995 en 2002 speelde hij 21 keer voor het Burkinees voetbalelftal waarbij hij vier doelpunten maakte.Hij vertegenwoordigde zijn land onder andere op de African Cup of Nations 1996, 1998 en 2000. In 2012 begon Ousmane ‘Papa’ Sanou samen met Mamadou Zongo en Rahim Ouédraogo een voetbalschool in Bama.

(Foto: ANP – Toussaint Kluiters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *