Rahim Ouédraogo (1980)

Rahim Ouédraogo

Rahim Ouédraogo (8 oktober 1980) werd vaak, waarschijnlijk om zijn lastig uit te spreken achternaam, kortweg Rahim genoemd. Burkinees die vooral speelde voor FC Twente.

Rahim Ouédraogo kwam op zijn zestiende vanuit zijn geboorteland Burkina Faso naar Nederland, samen met een zwager die studeerde in Enschede. Ouédraogo, die goed kon voetballen en in Burkina Faso uitkwam voor ASF Bobo-Dioulasso, vond onderdak bij de jeugdopleiding van FC Twente.

Aanvankelijk was hij woonachtig in een kosthuis, maar enkele maanden later kreeg hij onderdak bij voormalig voetballer en trainer Issy ten Donkelaar. Op 18 februari 1999 maakte Ouédraogo zijn eredivisiedebuut voor FC Twente, in een wedstrijd tegen PSV. In de seizoenen 1999/2000 en 2000/2001 speelde Rahim geregeld in de Twentse hoofdmacht.

In het seizoen 2001/2002 kwam Ouédraogo op huurbasis uit voor FC Zwolle. Hier pakte hij en passant de titel in de Eerste divisie mee (14 wedstrijden, 1 doelpunt). Een jaar later keerde hij terug naar Twente, waar hij nog vier seizoenen zou spelen. De loopbaan van Rahim raakte in het slop, want bij de clubs die hierna volgden (het Griekse Skoda Xanthi, Heracles Almelo, FC Emmen, het Turkse Manisaspor en wederom FC Emmen) kon Rahim het nergens echt (lang) waarmaken. Hierna besloot Rahim het profvoetbal vaarwel te zeggen en een eigen onderneming te starten.

Begin 2011 startte hij een transportbedrijf genaamd ‘Rahimo’. Met hulp van enkele Emmense sponsoren liet Ouédraogo vijf bussen uit China komen en op 19 februari opende hij in zijn geboorteland een buslijn tussen Ouagadougou en Bobo-Dioulasso waarop hij zowel personen als goederen laat vervoeren. In december 2011 kondigde hij aan samen met Mamadou Zongo en Ousmane Sanou in 2012 een voetbalschool te starten in Bama.

(Foto – Youtube)

2 reacties

  1. Hoezo ‘kon hij het nergens waarmaken’? Hij was voor zowel Heracles als Emmen een uitstekende speler en dragende kracht!

  2. Hoi ChasinDreams,

    Daar valt natuurlijk over te twisten maar wat ons betreft omdat hij het na FC Twente nergens meer dan 20 wedstrijden vol kon houden.
    Maar om je tegemoet te komen hebben we het wel wat genuanceerd. 🙂 Red. Kudn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *