Roelf-Jan Tiktak meest Onvergetelijke Voetbalnaam aller tijden

Roelf-Jan Tiktak meest Onvergetelijke Voetbalnaam aller tijden

Roelf-Jan Tiktak is de meest Onvergetelijke Voetbalnaam aller tijden. Dat is gebleken uit de poll op deze website. Bram Geilman (tegenwoordig Bram Gildeman) en Heinz Mosterd eindigden respectievelijk tweede en derde.

tiktak
tiktak

Roelf-Jan Tiktak speelde in de jaren ’70 en ’80 bij Veendam, AZ en Sparta en werd uiteindelijk afgekeurd vanwege een knieblessure. Van alle stemmers op de poll koos 34% van de stemmers op de middenvelder, die tegenwoordig in het verzekeringswezen werkt.

Rotterdammer Bram Geilman speelde in de jaren ’70 voor Feyenoord, Excelsior, Roda JC en Fortuna Sittard. De doelman liet vanwege zijn zoon Thierry later zijn naam veranderen in Bram Gildeman. Hij kreeg 15% van de stemmen.

De Duitser Heinz Mosterd speelde begin jaren ’80 voor VVV. De verdediger kwam over van Bayer Uerdingen en speelde drie jaar in Venlo. Met de Limburgers haalde hij tweemaal de nacompetitie, maar wist hij niet te promoveren. Heinz Mosterd behaalde een keurige derde plaats in de poll met 10% van de stemmen.

Degenen die het felbegeerde podium niet wisten te halen: Fritz von Seydlitz Kurzbach, Bertus Bul, Gerrie Slagboom, Klaas Karregat, Eus van Vijfeijken,  Koos Knoef, Fred Filippo (4%), Uwe Blotenberg, Lieuwe Steiger en Piet Jan Drommel.

En zo is Roelf-Jan Tiktak de meest Onvergetelijke Voetbalnaam aller tijden geworden. Dank voor het stemmen via www.kentudezenog.nl!

(Foto: Wikipedia)

9 reacties

 1. Ik kan er prima mee leven, maar een schandalige omissie is natuurlijk Oekie Hoekema.

  De beste namen uit de eredivisie van nu zijn natuurlijk bekend.

  1. Leon de Kogel
  2. Ard van Peppen
  3. Ted (of liever: Tedje) van de Pavert

 2. (En de hedendaagse topvijf wordt dan gecompleteerd door Kees Kwakman en Melvin Platje, al zullen die wel niet in de eredivisie spelen, maar da’s een detail).

 3. En waar zijn Karel Liklikwatil, Beertje Wentink, Kermit Erasmus en Prince Bernhard?

 4. over onvergetelijke voetbalnamen:
  ik zag op ma 26 aug met eigen ogen ene Fürhgill Zeldenrust langs de lijn snellen, in dienst van FC Den Bosch.
  overigens bij sportclub Enschede voetbalde rond 1960 ene Ruud Vondeling.

 5. Ik mis de namen van Jan Baksteen, jaren zestig Fortuna Vl. Van Alex Pijper, jaren 70 Veendam en van Meint Pik (nu Van Prinsenbeek), jaren 50 veendan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *