Ron Carli (1962)

Ron Carli

Ron Carli  (9 januari 1962) kon de hoge verwachtingen niet waar maken. Speelde slechts drie wedstrijden op het hoogste niveaus en besloot toen terug te keren naar het amateurvoetbal.

Schiedammer Carli speelde uiteindelijk alleen maar voor Feyenoord. Toeschouwers kwamen na de eerste oefenwedstrijd superlatieven te kort, maar uiteindelijk zou Carli na één seizoen weer terug keren naar zijn oude nest. Ondanks het geringe aantal wedstrijden heeft Carli wel wat los gemaakt en mag hij daarom niet ontbreken in het overzicht van ‘Kent u deze nog?’.

Carli was afkomstig van de amateurclub PPSC uit Schiedam, waar hij met zijn sterke optredens de interesse van meerdere profclubs had weten te wekken. Uiteindelijk was het Feyenoord dat in 1984 dit talent, op 22-jarige leeftijd, wist binnen te hengelen door hem een full-profcontract aan te bieden.

De donkere aanvaller was eerder benaderd door SVV en en Sparta, maar kreeg bij beide clubs geen contract aangeboden. Ron kon gekenmerkt worden als een spits met hoge sprintsnelheid die tevens een vlammend schot in huis had. Carli, die daarnaast met rechts even sterk was als met links, voerde op dat moment het klassement aan in de strijd om de beste zaterdagvoetballer van het jaar. Dit vooral ook omdat hij ongelooflijk veel trucjes in huis had, om de bal in bezit te houden.

Na zijn eerste oefenwedstrijd werd de snelle en slagvaardige Carli een lot uit de loterij genoemd. De linkerspits scoorde meteen twee maal tegen een selectieteam van Schouwen en Duiveland (5-2 winst). Carli werd zelfs een kruising tussen Maradonna en Tahamata genoemd. Carli was terecht gekomen in een niet onaardig team met spelers als Ruud Gullit, Michel van de Korput, Bennie Wijnstekers en Peter Houtman.

Toch wist de spits uiteindelijk zijn draai niet te vinden in De Kuip en hij keerde enkele wedstrijden voor het eind van zijn enige seizoen in ‘de Kuip’ alweer terug naar PPSC. Hij had de concurrentiestrijd met Petur Petursson verloren. Na het vertrek van trainer Thijs Libregts kwam de spits terecht in het tweede waar hij ‘verdronk’. Feyenoord besloot zijn contract niet te verlengen en Carli kreeg fiat nog voor het einde van de competitie te vertrekken.

Carli heeft maar drie officiële wedstrijden voor Feyenoord staan waarin hij één maal het net wist te vinden. Geen slecht moyenne daarentegen.. Zijn enige goal maakte hij bij zijn debuut zelfs tegen PSV maar omdat deze wedstrijd met 5-1 verloren ging, verloor het doelpunt iets van zijn glans.

Na de tweede keer te hebben gespeeld voor PPSC besloot Carli in 1985 te verkassen naar ‘s Gravezande SV.

(Foto: Delpher)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *