Sigi Lens (1963)

sigi-lens

Sigi Lens (26 oktober 1963) is een Nederlands-Surinaams oud-profvoetballer die als zaakwaarnemer en oprichter van het spelersmakelaarbureau Pro Athlete door het leven gaat.

Lens kwam in zijn actieve voetbalcarrière uit voor onder andere AZ en Fortuna Sittard. Hij was succesvol bij de clubs. Vooral in Alkmaar, waar hij de beste schutter van de selectie werd, waarin toch ook spelers als Kees Kist en Pier Tol deel van uitmaakten. Lens scoorde 17 keer dat seizoen. Hij was snel, sterk, maar soms een beetje onrustig. Bij Fortuna Sittard kwamen zijn kwaliteiten ook al goed tot zijn recht. Lens was een counterspits.

Hij was een lange, maar behendige aanvaller. Lens moest noodgedwongen zijn carrière beëindigen, nadat hij met het Kleurrijk Elftal op 7 juni 1989 neerstortte bij Zanderij in Paramaribo, in wat de boeken inging als de SLM ramp. Lens hield aan de ramp, als één van de elf overlevenden (van de 187 inzittenden) een ontwrichte heup over.

Aanvankelijk had hij na de SLM-ramp goede hoop dat hij weer op de voetbalvelden zou kunnen staan, maar nadat er na zeven maanden revalidatie complicaties optraden, hield hij het voor gezien. Lens was bevriend met Fred Patrick (slachtoffer SLM ramp), met wie hij samen had gespeeld bij AZ Alkmaar.

Bij zijn Sports-managementbedrijf Pro Athlete, begeleidt Lens voetballers als André Ooijer, Denny Landzaat, George Boateng, Mario Melchiot, Royston Drenthe, Michael Reiziger, Mounir El Hamdaoui en Ismaïl Aissati. Hij is de oom van profvoetballer Jeremain Lens.

Sigi Lens, Edu Nandlal en Radjin de Haan overleefden de ramp. Om verschillende redenen zat een aantal voetballers van het Kleurrijk Elftal niet in het vliegtuig, onder wie Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Stanley Menzo, Marcel Liesdek en Hennie Meijer.

Na zijn loopbaan ging Lens, met zijn Sports-managementbedrijf Pro Athlete, http://www.proathlete.nl/, voetballers begeleiden in de rol als makelaar.

Lees ook: Waarom de SLM-ramp nooit vergeten mag worden.

(Foto: ANP – ANP Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *