Bobby Petta

Alfred Manuel ‘Bobby’ Petta (1974)

Alfred Manuel ‘Bobby’ Petta (6 augustus 1974), speler van Molukse afkomst en maakte deel uit van een gouden generatie. Speelde voornamelijk als linksbuiten.

Petta was van 1993 tot en met 2009 actief voor onder meer Feyenoord, RKC Waalwijk, Celtic en Fulham. Hij werd meermaals opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal, maar kwam daarvoor nooit daadwerkelijk in actie. Groeide op in de schaduw van spelers als Patrick Kluivert, Clarence Seedorf en Giovanni van Bronckhorst.

Bobby Petta heeft een indrukwekkende rij clubs achter zijn naam staan. Tussen 1992 en 2009 speelde hij voor Feyenoord, Dordrecht’90, RKC, (wederom) Feyenoord, Ipswich Town,  Celtic, Fulham FC, Darlington FC, Bradford City, Adelaide United, Para Hills Knights, Sydney FC en Heidelberg United FC. Liefst twaalf verschillende clubs.

Petta begon met voetballen in de jeugd van amateurclub VV Papendrecht, waar Feyenoord hem scoutte en vervolgens in 1992 opnam in de jeugdopleiding. Voor de Rotterdammers debuteerde hij ook in het profvoetbal. Hierna begon Petta’s lange reis langs de Europese velden, waaroov zijn periode bij Celtic het meest uit het oog sprongen. Hij speelde met de Schotten in de UEFA Cup en de UEFA Champions League.

Tegenwoordig heeft Petta zijn eigen fitnesscentrum, natuurlijk met een link naar het voetbal. Dat heeft hij niet in Nederland, maar in Schotland. Het land waar hij zich thuis voelt en het land waar hij zijn grootste successen kende. Petta verscheen ook nog even op het witte doek. Samen met Brad Pitt speelt hij in de zombiefilm ‘World War Z’, Petta heeft een bescheiden rol, een gebouw in lopen of in beeld komen op straat. Typisch: ook hier staat Petta in de schaduw van de grote spelers.

(Foto: ANP – Cor Mulder).

Previous Article
Next Article

One thought on “Alfred Manuel ‘Bobby’ Petta (1974)

  • Danny van Strien
    21 oktober, 2017 at 23:47

    Vroeger een groot talent bij
    Feyenoord

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Translate »