Christoph Metzelder (1980)

Christoph Tobias Metzelder (5 november 1980) is een voormalig Duits verdediger die onder meer uitkwam voor Borussia Dortmund, Real Madrid en Schalke 04. De stopper kende in zijn carriére veel blessureleed maar wist desondanks enkele fraaie prijzen te winnen. Metzelder kwam 47 maal uit voor de Duitse nationale ploeg.

Metzelder werd opgeleid door Schalke 04 maar vertrok al gauw naar SC Preußen Münster. Bij de derde divisieclub had Metzelder al gauw een basisplaats en na één seizoen had Borussia Dortmund al genoeg gezien. Bij Die Borussen ontwikkelde hij zich stormachtig en aan het einde van zijn eerste jaar op het hoogste Duitse voetbalniveau mocht hij al debuteren voor Die Mannschaft. Met Dortmund werd Metzelder in 2002 landskampioen en werd hij uitgeroepen tot Europees voetballer van Jaar van spelers onder de 21. Onder meer de Nederlanders Marco van Basten, Patrick Kluivert en Arjen Robben wonnen deze prijs ook. In dat zelfde jaar greep hij echter naast de UEFA Cup. In de finale was Feyenoord onder leiding van Pierre van Hooijdonk te sterk.

Het het begin van het einde te zijn van de loopbaan van Metzelder, die de finale niet speelde door blessureleed. In de jaren hierna had de lange verdediger veel last van blessureleed, maar in 2007 vertrok hij toch nog naar een Europese grootmacht. Real Madrid nam hem over en ondanks het gegeven dat hij weinig speelde door blessures, werd hij wel samen met onder meer Ruud van Nistelrooy in 2008 landskampioen. In 2010 keerde Metzelder terug in Duitsland en ging hij voetballen voor Schalke 04. Hier bleef hij nog drie seizoenen actief, die -net als zijn Real-periode- werd ontsierd door veel blessureleed. (Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *