Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Nicky Hofs (1983) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Nicky Hofs (1983)

Nicky Hofs

Nicky Hofs (17 mei 1983) was een middenvelder die onder meer uitkwam voor Vitesse en Feyenoord. Bij de Rotterdammers kende hij door veelvuldig blessureleed niet veel succes, waardoor het grote talent van Hofs nooit tot volle wasdom is gekomen. In 2006 leidde hij Jong Oranje wel naar de Europese titel en in 2008 pakte de spelmaker de KNVB-beker met Feyenoord. (Foto: Wikipedia)

Op jonge leeftijd kwam Hofs al in de jeugdopleiding van Vitesse terecht. Waarna hij op 27 januari 2002 zijn debuut in het eerste elftal maakte. Hofs maakte deel uit van een talentvolle generatie, waar onder meer ook Theo Janssen, Ruud Knol en Johnny van Beukering deel van uitmaakten. Destijds hadden de Arnhemmers met onder meer Bob Peeters, Victor Sikora en Dejan Stefanovic enkele grote namen onder contract. Maar de jonge garde wist toch vele minuten te maken. Nadat Hofs in 2003 een basisplaats had afgedwongen bij Vitesse, groeide de belangstelling in de kleine middenvelder sterk. In de winter van 2005 leidde dit tot een transfer naar Feyenoord.

In De Kuip ging het door blessures echter niet goed. Na de winterse overgang naar Rotterdam, maakte Hofs het seizoen nog wel als basisspeler af. Echter in de voorbereiding van het daaropvolgende seizoen ging het mis. Hofs werd namelijk in september 2005 getroffen door een ernstige knieblessure. Dit zou hem de rest van zijn loopbaan achtervolgen. Wel kende hij in 2006 nog een sterke periode. Waarna hij in maart van dat jaar tegen Ecuador zijn debuut voor het Nederlands elftal zou maken.

In de zomer die daarop volgde werd hij met Oranje -21 Europees kampioen en met de winnende goal in de halve finale tegen Frankrijk en een doelpunt in de finale tegen Oekraïne, was Hofs bijzonder belangrijk in het behalen van de titel.

In 2008 keerde Hofs terug bij Vitesse en bleef er twee jaar. Na een jaartje bij het Cypriotische AEL Limassol en wederom een periode bij Vitesse, besloot Hofs aan het einde van het seizoen 2012/2013  te stoppen met profvoetbal.

Het laatste halfjaar van zijn loopbaan speelde Nicky Hofs op huurbasis bij Willem II. Met ingang van seizoen 2013/2014 ging Hofs als jeugdtrainer bij Vitesse aan de slag. Ook zou hij op amateurbasis gaan voetballen bij MASV uit Arnhem, waar hij een ploeggenoot werd van Van Beukering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *