Reginald Waldie Blinker (1969)

Regi Blinker

Reginald Waldie Blinker (4 juni 1969) was een rappe linksbuiten die vooral bekend vanwege zijn periode in dienst van Feyenoord. Onder coach Willem van Hanegem won hij met Feyenoord viermaal de KNVB beker en eenmaal het landskampioenschap in de Eredivisie.

Blinker begon met voetballen bij de amateurs van Delfia in Delft alvorens hij via het eveneens Delftse DHC naar Feyenoord vertrok. Bij die club maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal en speelde hij in zijn eerste seizoen (1986/87) meteen al 26 wedstrijden waarin hij eenmaal scoorde.

Na in het seizoen 1988/89 één duel in Feyenoord 1 te hebben gespeeld werd hij de rest van dat seizoen uitgeleend aan BVV Den Bosch, waar hij een goede indruk achter liet en aan het eind van het seizoen mocht terugkeren naar Feyenoord.

Gedurende deze periode, die duurde tot de winterstop van het seizoen 1995/96 won hij met Feyenoord vijf prijzen, waaronder vier bekers en een landstitel. Blinker vormde in deze tijd een legendarische voorhoede met József Kiprich en de dartele Gaston Taument.

Ook Mike Obiku stond regelmatig in de spits. Zijn productiefste seizoen was het seizoen 1992/93, waarin hij dertien maal doel trof. In de reeds genoemde winterstop verkoos Blinker een buitenlands avontuur en maakte hij de overstap naar Sheffield Wednesday, dat in de Premier League speelde.

In het eerste half jaar was het nog even wennen geblazen en had hij niet direct een basisplaats. Echter, aan het begin van het seizoen 1996/97 had hij die wel en speelde hij vrijwel elke wedstrijd. Een jaar later werd hij gecontracteerd door de Schotse topclub Celtic FC. Maar kon hier in drie seizoenen tijd niet echt doorbreken.

Nadat hij bij Celtic vertrok, zat hij enige tijd zonder club. Echter, in de winterstop van 2000/01 kon hij weer aan de slag bij RBC Roosendaal. Aan het eind van het seizoen maakte hij echter alweer de overstap naar Rotterdam. Dit om bij Sparta Rotterdam te gaan voetballen. Na anderhalf seizoen bij Sparta te hebben gevoetbald sloot hij zijn profcarrière af. Hij ging spelen bij de amateurvereniging Deltasport.

In totaal speelde Blinker 400 wedstrijden in het betaalde voetbal vanaf 1986 tot en met 2003 en scoorde daarin 69 doelpunten. Hij speelde drie interlands voor oranje.

Tegenwoordig is Blinker uitgever van lifestyle magazines voor de professionele voetbalwereld. Vanuit zijn eigen bedrijf Life After Football BV.

(Foto ANP – Cor Mulder)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *