Roberto Rambaudi (1966)

Roberto Rambaudi (12 januari 1966) was een Italiaanse middenvelder die in zijn loopbaan onder meer uitkwam voor Foggia en Lazio Roma. De technicus kwam daarnaast ook tweemaal uit voor de nationale ploeg van Italië. Op de foto staat Rambaudi rechts. In het midden staat Giuseppe Signori, links staat Francesco Bainano.

Rambaudi begon zijn profbestaan bij Torino, maar hier kon de veelzijdige voetballer niet doorbreken. Via één seizoen bij het kleine Omegna kwam de rechtshalf in 1986 terecht bij Pavia. Hier kende Rambaudi twee sterke seizoenen en via Perugia kwam hij in 1989 bij het Foggia van trainer Zdenek Zeman terecht. Hier brak de speler, die naast het middenveld ook als tweede spits uit de voeten kon, helemaal door. Samen met onder meer Giuseppe Signori, Dan Petrescu en Luigi di Biagio werden er knappe resultaten neergezet met aanvallend en fraai voetbal. De kleine Italiaanse club kon het succes echter niet continueren en naast vele andere grote spelers vertrok ook Rambaudi.

Hij tekende een contract bij Atalanta Bergamo en speelde hier twee jaar. Ook werd hij in dienst van de club international en kwam hij tot twee interlands voor La Squadra Azzurra. Na deze twee jaar nam in 1994 Lazio Roma de speler over. In de hoofdstad van Italië, waar hij onder meer samenspeelde met Roberto Mancini, won hij zijn enige twee prijzen. Zowel de Italiaanse beker als de Italiaanse supercup werden in zijn slotseizoen bij de Romeinen, in 1998, gewonnen. Na vier seizoenen Lazio Roma bouwde Rambaudi af bij Genoa en Treviso, bij beide clubs speelde hij één seizoen, zonder veel succes. In 2000 besloot hij vervolgens zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. (Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *