Edward Linskens (1968)

Edward Linskens

Edward Linskens (6 november 1968) was een verdedigende middenvelder van onder meer PSV die vooral bekend is van zijn ´droomgoal´ tegen Real Madrid in de halve finale van de Europacup I in 1988.

De Limburger maakte in 1988 zijn debuut voor de Eindhovenaren in een uitstekend team. Hij speelde onder andere met Wim Kieft, Hans van Breukelen, Søren Lerby en Erik Gerets. Zijn persoonlijke hoogtepunt volgde op 6 april, toen underdog PSV tegen het almachtige Real Madrid van Leo Beenhakker de halve finale speelde van de Europacup I.

Net na de goal van saltospringer Hugo Sanchez scoorde Linskens met een slap rollertje de gelijkmaker en kreeg hij het kolkende Bernabeu stil. In de daaropvolgende return, thuis in Eindhoven, kroop PSV door het oog van de naald. De ploeg wist de Spanjaarden miraculeus op 0-0 te houden. PSV sleepte uiteindelijk de ´Cup met de grote oren´ in de wacht door in het Neckarstadion te Stuttgart Benfica na een zinderende strafschoppenreeks te verslaan. Linskens stond tijdens deze wedstrijd gewoon in de basis.

Edward Linskens vertrok in 1995 bij PSV, nadat trainer Dick Advocaat het niet meer in hem zag zitten. Zijn prijzenkast raakte in Eindhoven behoorlijk gevuld. Naast de Europacup 1 won hij met club uit de lichtstad vier landskampioenschappen, een Super Cup en drie KNVB-bekers.

Linskens tekende een contract bij NAC, maar dat werd mede vanwege zijn matige verstandhouding met trainer Wim Rijsbergen geen groot succes. Later speelde hij nog bij het Belgische Lokeren en VVV. Hiermee bracht hij het totaal aantal gespeelde wedstrijden tot 224. Dit leverde hem en zijn clubs dertig goals op.

De verdedigende middenvelder werkte na zijn actieve carrière onder meer bij de PSV FANstore en een sportzaak in Eindhoven. Tegenwoordig werkt Edward Linskens in de uitvaartbranche bij DELA.

(Foto: ANP – Ed Oudenaarden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *