Tom Soetaers (1980)

Tom Soetaers (1980)

Tom Soetaers (21 juli 1980) is een voormalig linksbuiten van onder meer Roda JC en Ajax. De Belg kende in Limburg zijn beste periode, waar hij van januari 2000 tot de zomer van 2003 speelde. Bij de Amsterdammers ging het minder.Trainer Ronald Koeman zag het namelijk niet zitten in de rappe vleugelspits.

Soetaers begon met voetballen bij de amateurclub White Star Wommersom. Hij werd al gauw overgenomen door Anderlecht. De Belgische topclub pikte Soetaers op zijn tiende op en debuteerde acht jaar later in de hoofdmacht van de Brusselse club. Tot een doorbraak kwam het echter niet. In anderhalf jaar kwam hij namelijk tot slechts zeven wedstrijden.

Roda JC durfde het wel aan met de jonge aanvaller en kocht hem in januari 2000 voor één miljoen euro van Paars-Wit. In Kerkrade ontwikkelde Soetaers zich vervolgens goed. Samen met de eveneens van Anderlecht overgenomen Yannis Anastasiou vormde hij een gevaarlijk duo.

Het sterke Roda JC van begin deze eeuw, waarin onder meer ook Eric van der LuerBob Peeters en Ger Senden in speelden, won in 2000 de KNVB-beker. De Johan Cruijff-schaal werd datzelfde jaar verloren van PSV. In de zomer van 2003 nam Ajax Soetaers voor 900.000 euro over. Trainer Koeman verloor echter al snel het vertrouwen in hem. Na anderhalf seizoen frustreren in de hoofdstad, keerde de achtvoudig Belgisch international weer terug naar zijn geboorteland. Hij ging voetballen bij RC Genk en vond het plezier en zijn vorm weer terug.

In Genk speelde de linkspoot vierenhalf jaar, waarin hij in zijn laatste seizoen, waarin de vorm alweer een stuk minder was, de Belgische beker. Soetaers, inmiddels niet meer zeker van zijn basisplaats, vertrok daarna na KV Kortrijk. Na een half seizoen ging hij verder voetballen bij KV Mechelen, maar ook dit werd geen succes. Via de amateurclub Olympia Wijgmaal kwam hij in het seizoen 2012/2013 weer terug bij White Star Wommersom, waar hij als speler/trainer nog altijd actief is.

Soetaers werd eigenaar tot 2015 van Café de Platz, uit het dorp waar hij opgroeide: Wommersom.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *