Rob Penders (1975)

Rob Penders

Rob Penders (31 december 1975) is een voormalig verdediger die in zijn loopbaan uitwam voor RBC Roosendaal en NAC Breda.

De lange stopper startte zijn loopbaan in Roosendaal, waar hij zes seizoenen speelde. In januari 2000 nam NAC Penders over en in Breda zou hij uitgroeien tot een waar clubicoon. Met zijn lengte en kopkracht was Penders achterin een zekerheidje, terwijl hij bij spelhervattingen regelmatig zijn doelpuntjes meepikte.

Penders debuteerde in het seizoen 1994-1995 als betaald voetballer. Als achttienjarige kwam hij op 15 oktober in het veld namens RBC, dat het opnam tegen De Graafschap. Het zou voor Penders bij één optreden blijven dat seizoen, gevolgd door zeven wedstrijden het jaar erop. In het seizoen 1996-97 zou de inmiddels twintigjarige definitief doorbreken.

Onder trainer Jan Poortvliet zou Penders tot 25 wedstrijden komen bij  de club, waar onder meer ook Marcel Cas en Edwin Grünholz destijds voetbalden. Halverwege het seizoen 1999-2000 stapte Penders over naar provinciegenoot NAC, dat 350.000 euro voor de 24-jarige voetballer overmaakte.

Het bleek een uitstekende aankoop van de destijds nog Eerstedivisionist te zijn, want Penders groeide direct uit tot een basisspeler. NAC wist dat seizoen kampioen te worden van de Eerste Divisie en met onder meer Bryan Roy als ploeggenoot kende men een uitstekend jaar in de Eredivisie, door negende te worden. Penders bleef vervolgens tot 2011 voetballen voor NAC Breda, waar hij vanaf 2005 een bijzonder solide verdedigingsduo vormde met Patrick Zwaanswijk.

Het tweetal achterin was de stabiele factor in de jaren dat NAC met enkele grote namen een poging deed om de top van Nederland te bestormen. Ondanks de aanwezigheid van onder meer Pierre van HooijdonkJohan Vonlanthen, Victor Sikora en Kurt Elshot lukte dit echter niet. Na het seizoen 2010-2011 nam Rob Penders afscheid van het spelen van betaald voetbal.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *